Scarlett Johanssont imitáló robot egy rajongótól

Elsőre április 1-jei tréfának tűnt, de számos fotót, videót és cikket átböngészve úgy tűnik igaz a hír: egy hongkongi designer, Ricky Ma saját robotot készített magának, ami kedvenc színésznőjére, Scarlett Johanssonra hasonlít. A 42 éves férfi elmondása szerint gyermekkori álmát váltotta ezzel valóra. Kisfiúként animációs filmeken nőtt fel, imádta a robotos sztorikat, és már ekkor elhatározta, hogy ő maga is építeni fog egyet.

Ricky Ma, aki  teljesen egyedül tanulta ki a robotgyártás mesterségét, 50 ezer dollárt fordított a gépezet elkészítésére. A szerkezet váza 3D nyomtatással készült, a bőrt pedig rugalmas szilikon helyettesíti. A teljes kivitelezés másfél évig tartott, a lakásának az erkélyén.  A gépet Mark 1-nek nevezte el, és elmondta, hogy egy hollywoodi hírességről mintázta, ugyanakkor nevet nem volt hajlandó elárulni. A kész alkotást látva azonban teljesen egyértelmű, kiről van szó.

A robot reagál néhány előre beprogramozott kifejezésre. Ha például azt mondjuk neki, “gyönyörű vagy”, elmosolyodik, majd nevet és megköszöni a bókot.

Ricky Ma azt tervezi, hogy könyvet ír a teljes tervezési és építési folyamatról, hogy ezzel segítse a hozzá hasonló lelkes amatőröket.

 

Nemrég megjelent, Lilian című kötetünkben egy japán cég titkos szolgáltatást nyújt gazdag emberek számára: képesek lemásolni bármelyik hírességet, hogy ügyfelük eltölthessen velük egy-két hetet valamelyik egzotikus nyaralóhelyen. További részletek…

 

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?