Sci-fi ez a divat!

A hétvégén megrendezésre került az első Galaktika 2014 Style divatbörze. Lássuk a legújabb trendeket, -divatot, a merészebbnél merészebb kollekciókatApokaliptika style

Ha már úgyis itt a világvége, nyisd ki a nagypapa szekrényét, biztosan találsz valami old’s cool cuccot. Éljen a bőr! Tartós, elnyűhetetlen és sosem (!) megy ki a divatból és még némi védelmet is nyújt az ütések, vágások ellen. Az egyszerűség és praktikum jellemezte kollekciót, hangsúlyos, mély nyakkivágás és a feltűnő szabásvonalú, méretes gallér teszi egyedivé. A tervező, a bőrkabát egyik ujjának elhagyásával és a rusztikus formájú bakanccsal erősíti a férfias vonalat. A merész, ujjatlan kesztyű, a vastag, csatos bőröv, a villáskulcs és a távcső nem bontja meg a fekete kompozíciót, harmonizál azzal, tovább hangsúlyozva a magányos farkas életérzést. A shotgun nem tartozik a kollekcióhoz, nem rendelhető!
Nyugodt szívvel ajánlhatjuk az atomháború után nukleáris pusztaság kalandorainak, egy pusztuló világ utolsó hőseinek.

Galaktika-tipp: Mad Max (film), Fallout (játék), Éli könyve (film), A jövő hírnöke (film)

A gőz legyen veled!

Célszerűségről és egységről beszéltünk az apokalipszis stílus kapcsán, ugyanezt már nem tehetjük meg a gőz-szülte ruházatoknál. Igényes anyagválasztás, extravagáns kiegészítők, gombok, csatok, bátor szabás és formavilág teszi kirobbanóan feszültté, ellentmondásossá a kollekciót. Viktoriánus elegancia és fém (fogaskerék) kiegészítők, barna, kék alapszín és meleg színekben pompázó, nemes anyagokból készült csizmák és kalapok – tökéletes szembenállás. A felsők (legyen szó egy lázadó hölgy fűzőjéről vagy a világot igába hajtó őrült tábornok egyenruhájáról) slim formája hangsúlyozza viselőjének alakját, amit egy-egy jól elhelyezett aranyszínű ékszer, gyűrű, csat tovább erősít. Az igényes, egyszerű (esetleg fodros) fehér ing által megteremtett alapot, az elmaradhatatlan kiegészítők – a csizma, a dekoratív keménykalap (vagy cilinder), a zsebóra és a pilótaszemüveg – koronázzák meg.
A trendi színek és formák jellemezte kollekció szinte minden élethelyzetben megfelelő megjelenést nyújt, de egy léghajón vagy gépszörnyön való utazás alkalmával ne felejtsd el egy hosszú kabáttal teljessé tenni a viseletet.

Galaktika-tipp:  A kincses sziget (2002, film), A tökéletes trükk (film), Antijég (könyv), Időhajók (könyv), Armada (könyv), Elveszett gyerekek városa (film)

Jelige: napszemüveg kötelező!

Legyél céges, szóló vagy seftes a Galaktika 2014 Style-on megtalálhattad azt, ami a szívednek kedves. A tervezők egy univerzális, mégsem unalmas vagy jellegtelen kollekcióval álltak a félig ember, félig gép vevőközönség elé. Bátor, energiával teli, mégis elegáns vonalakkal és a hangsúlyos anyagválasztással sikerült olyan együtteseket összeállítani, melyek megfelelnek a mai kör követelményeinek és modern hatást nyújtanak. A kompozíció a bőr és a latex együttesével teljesedik ki,  mely anyagok a legjobban festik le a fény és árnyék jellemezte, kegyetlen és modern cyberpunk világot. A készítők külön odafigyeltek a cyberware-ek jelentett kihívásnak, egyedi megrendelés alapján, lehetőség van apró zsebek, nyílások kialakítására, melyek segítik a cyberwarek, interface-ek viselését és könnyű használatát. A minimalizmus elve érvényesül a kiegészítők terén, csupán egy elegáns óra, ezüstgyűrű, egyszerű nyaklánc viselete nem borítja meg a harmóniát.
Kitűnő viselet tárgyalásokhoz, de céges háborúkhoz is – a ruhák kialakítása nem akadályoz tűz- vagy közelharcok esetén sem.  Könnyű szívvel ajánlható sefteseknek, utcai ügyletekhez és igényes konzolkovbojoknak is. A hatás garantált!

Galaktika-tipp: Johnny Mnemonic (film), Snow Crash (könyv), Szárnyas fejvadász (film), Ghost int he Shell (manga), Neurománc (könyv)

Kolostor kompozíció

Az aragóniai divatguru idei vászon-álma nem sikerült igazán bátorra, sőt, a minimalista elképzelések helyenként ötlettelenséget és unalmat sugároznak, üde gondolatok nélkül. Értjük a komfortérzet igénye szülte bő szabást, vagy az (inkvizítori) munkakör adta elvárások támasztotta igényeket, melyek szükségessé teszik a nagy, arcot eltakaró csuklyát, de a fehér domonkos ruhát fel lehetett volna dobni némi hímzéssel, a papucsot és sarut lehetett volna helyettesíteni egy szerényen díszített csizmával.
A ruha ennek ellenére jó választás egyházi vagy világi reprezentációhoz (akár a legmagasabb pápai vagy királyi körökben), kihallgatáshoz, kínzáshoz – bár utóbbi esetben gondot okozhat a fehér anyag tisztítása…

Galaktika-tipp: A rózsa neve (könyv, film), Inkvizítor sorozat (könyv), A rizs és só évei (könyv)

Hosszú és eredményes stílust!

A legmodernebb anyagok jellemezte kollekció, hogy ellensúlyozza a szűk, testhezálló formák egyszerűségét, a színekben nyújt egyedülálló változatosságot. A folthatások egyensúlya, a kompozíció egységessége, a letisztult, kiegészítők nélküli megjelenés, egy magabiztos, hiúságtól és a külsőségektől mentes kultúra reprezentációja. Mindezek ellenére nem nevezhető unalmasnak, vagy egyhangúnak az összeállítás, sőt jellemzően energiával teli, mely olyan büszkeséget kölcsönözhet tulajdonosának, mely nélkülözhetetlen tudományos expedíciókhoz, kolonizáláshoz. Bár a ruha értékéből nem von le, negatívumként meg kell említsük a zsebek és rögzítési pontok hiányát.
A ruha ideális távoli galaxisokba való űrutazásokhoz, idegen bolygók felfedezéséhez, idegen lényekkel való diplomáciai kapcsolat felvételhez, sőt színvariációk szerint egyenruhaként is megállja helyét.

Galaktika-tipp: A Hold börtönében (könyv), Star Trek (sorozat), A város és a csillagok (könyv), A beavatás szertartása (könyv), Isten gépei (könyv)

Csak semmi gáz!

Bár színvilágában nem túl változatos az összeállítás és a praktikumra helyezett hangsúlys sem ígér semmi izgalmasat, a különleges kiegészítők széles skálája megmenti a ’stalker’-kollekciót. Az alsó és felsőruházatot a zöld, barna és itt-ott fekete színek jellemzik, anyagválasztásukban nehézkesek, finoman szólva sem túl igényesek, ezáltal alacsony komfortérzetet ígérnek.  Ezáltal fordulhat elő, hogy jelen esetben a tervező, a kiegészítők teremtette alap köré álmodta meg a ruhát. A gázmaszkok széles kínálata (a minimalista GP-5-östől a dizájnos S10-ig) a hozzájuk tartozó szimatszatyrokkal, fegyvertáskák, hátizsákok és egyéb kiegészítők mind-mind egy lehetőséget kínálnak újabb izgalmas kísérletezésre, változatos viselésre.
Bátran ajánljuk metróban bujkáló nukleárisholokauszt-túlélőknek, idegen zónák gyűjtögetőinek, sugárzás szennyezett területek stalkereinek.

Galaktika-tipp: Stalker – Piknik az árokparton (könyv), S.T.A.L.K.E.R. –sorozat (játék), S.T.A.L.K.E.R. Bújócska (könyv)

SzGy

Facebook hozzászólások

You may also like...

4 hozzászólás

 1. solymosgyu szerint:

  nem ez a divat. nagyon kényelmetlen cípóket árulnak. ami feltori a lábat.

 2. Vian szerint:

  Hogy mik vannak…..Javaslom vásárlás előtt próbáld fel.

 3. solymosgyu szerint:

  felprobáltam. de nem derurt ki. ilyen sf-es cuccot hol lehet venni?

 4. Vian szerint:

  Készítesz magadnak….

Vélemény, hozzászólás?