Sci-fi hétvége – Comic Con & HungaroCon

Két jeles esemény is esett az elmúlt hétvégére: míg lokális vonatkozásban a HungaroCon került megrendezésre, addig ezzel párhuzamosan San Diego ismét otthont adott az egyik legnagyobb globális találkozónak: a Comic Connak. Az SFportal egyekezett mindkét eseményről folyamatosan tudósítani: míg Merras a HungaroCont közvetítette élőben Twitteren és webkamerán egyaránt, addig Comic Con-ügyileg Dzséjt és Freevo tartották a frontot, árgus szemmel figyelve minden elérhető beszámolót.

A párhuzamosságnak és a sokféle izgalmas tudósításnak egy igen komoly poszt áradat lett az eredménye, amelyekből most a legjobbakat ajánljuk. Míg a HungaroCon leginkább az irodalom jegyében telt el, különböző előadások és kerekasztal beszélgetések dolgozták fel a sci-fi témáját, addig a Comic Conon tévésorozatok és filmes hírek domináltak a Star Wars-tól kezdve a Battlestar Galacticán át James Cameron Avatarjáig. A HungaroCon komoly sikereket hozott a Galaktika szerzőinek is: Markovics Botond Isten gépei című regénye, valamint Szélesi Sándor Vér és verejték című novellája nyerték az idei Zsoldos Péter-Díjat.

Az Isten gépei megvásárolható a Galaktika boltban, akárcsak a Zsoldos-díj nyertes Vér és verejték című novellát tartalmazó 2009. márciusi Galaktika magazin.

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?