Sorozat lesz az Angyali üdvözletből

A Syfy csatorna mostanában elkényeztet minket – már ami a science fiction adaptációkat illeti. Ott van például az év elején bemutatott A gyermekkor vége, várható egy Hyperion sorozat is, de a kortárs sci-fi legjobbjai közül, mint a Térség könyvsorozat is kaptunk adaptációt. A csatorna nemrég egy újabb tervét jelentette be: sorozat lesz Robert A. Heinlein Angyali üdvözletéből.

Az 1961-ben megjelent regény a maga korában mérföldkőnek számított a science fiction irodalomban, hisz sok más mű mellett bizonyította, a sci-finek ott a helye az irodalom főáramvonalában, továbbá a 60-as évek szexuális forradalom és ellenkultúra fontos könyvévé vált.

A történet főhőse, Valentine Michael Smith a Marson nevelkedik, azonban egy expedíció révén a Földre kerül. A számára teljesen ismeretlen világban tapasztalatlan gyermekként lépdel, keresi az emberré válás felé vezető utat. Azonban nem csak őrá hat a földi élet, hanem ő is nagy hatással van a földlakókra: sajátos nézetei emberi kapcsolatról, szerelemról és spiritualitásról tömegeket szólítanak meg, már-már egy próféta alakját látják Smithben.

Az Angyali üdvözletben inkább a filozófiai mondanivaló van előtérben – ezért is volt hatalmas hatása -, így teljesen jogos elvárás a sorozat irányába, hogy ebből megőrizzen annyit, amennyit lehet. Sajnos jelenleg több információ nem áll rendelkezésünkre a készülő adaptációról, így csak remélni tudjuk, hogy hű lesz Heinlein művének szellemiségéhez.

Facebook hozzászólások

Sophi

"az önéletrajzban, mint az irodalomban általában, ami történt, az nem olyan fontos, mint az, amiről a szerző meg tudja győzni a közönségét…" - Salman Rushdie

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?