Star Trek Renegades – Új sorozat a láthatáron

Közhírré tétetik! Új Star Trek sorozat indulhat – persze, ha a CBS is úgy akarja…

Hardcore Trek-rajongó vagy? Már pusztán attól kiütést kapsz, hogy meghallod J.J. Abrams nevét? Túl mainstream-nek találtad az új filmek színészeit? Komolyabb sztorit vártál volna az új idővonallal operáló két mozifilmben? Nem elégedtél meg a puszta kikacsintásokkal? És, ami a legfőbb: hiányoltad az új Star Trek filmek szívét és mondanivalóját?

Akkor van egy jó hírünk: ha minden jól megy, hamarosan egy, az eredeti univerzumból táplálkozó tradicionális, mégis új Star Trek sorozat kerülhet a képernyőre… legalábbis ezt ígérik az alkotók a Kickstarteren, ahol egészen 2012 őszétől folyik a pénzgyűjtési kampány.

Már majd’ tíz hosszú év is eltelt, mióta az Enterprise utoljára átszelte az űrt (sorozat formájában), és megnézhettük az utolsó nagy, futurisztikus Gene Roddenbery-látomást. Sokan, köztük a jelen projekt alkotói is úgy érezték, hogy a Star Trek jelenség csak, mint sorozat működhet igazán jól, szóval ideje lenne megint csinálni egyet, ami visszautalna az alapokra.

A jelenlegi projekt neve Star Trek: Renegades. Gyakorlatilag ugyanaz az alkotóbrigád állt össze, mint anno a Star Trek: Of Gods and Men-nél, és azt ígérik, hogy az új sorozathoz olyan professzionálisan gyártott, televíziós pilotot készítenek, amely egy lehetséges online sorozatot hivatott majd bevezetni a CBS segédletével.

Nos, a Kickstarteren időközben összejött a megcélzott összeg ($200,000), és további adományokat is sikerült gyűjteni, hogy még látványosabb díszleteket és hajókat építsenek, illetve kosztümöket, jelmezeket stb. készítsenek, mint korábban. Az alkotók reményei szerint, ha a CBS elég jónak találja majd a pilotot, akkor végre elindulhat egy új Star Trek sorozat gyártása, mely a franchise és az örökség folytatója lesz, akár a CBS saját kábeles hálózatán futó sorozatként, akár online az interneten. Persze, minden követ megmozgatnak, hogy újabb non-profit bázisok segítségével mielőbb bemutathassák a filmet. Ha sikerrel járnak, a jövőben újabb epizódokat szeretnének legyártani, melyekhez szintén a rajongók segítségét fogják kérni, de ne szaladjunk ennyire előre.

A Star Trek: Renegades, ahogy már a neve is mutatja, kifejezetten sötét és merész lesz, mégis, egyfajta kombinációja kíván majd lenni a már jól megszokott Star Trek-alapanyagoknak, megspékelve egy csapat ismerős és új arccal.

A történet szerint tíz év telt el azóta, hogy a Voyager visszatért a delta kvadránsból, és most a Föderáció komoly krízis helyzetbe kerül, ugyanis hirtelen számos dilithium-kristály tartalékának nyoma vész. Ráadásul jó néhány bolygóval, köztük a Reuel VII-el egyszeriben megszakad a kapcsolat: mintha köddé váltak volna. Aztán persze kiderül, hogy egy különös tér-idő buborék foglyai lettek, amely egész egyszerűen elszeparálta őket a külvilágtól. A Föderáció tökéletesen tisztában van vele, hogy ez a jelenség nem természetes eredetű – valaki, vagy valami felelőssé tehető a történtekért. Ám azt is tudják, hogy a probléma megoldásához drasztikus lépésekre van szükség; olyanokra, melyekkel jócskán túllépik a Föderáció hatáskörét. Ezért Pavel Chekov admirális, a Csillagflotta Hírszerzés feje Tuvok Parancsnokhoz, a Voyager korábbi biztonsági tisztjéhez fordul, aki egyben az újjászervezett 31-es Szekció jelenlegi vezetője. Neki kell majd összeállítania egy új titkos, renegát osztagot főleg kívülállókból, száműzöttekből és akár bűnözőkből is; csupa-csupa olyan személyből, kiknek már nincs mit veszítenie. Ezt az újonnan felállított csapatot bízzák meg, hogy nyomozzák ki, hogy mégis mi okozza ezt az áthatolhatatlannak látszó buborékot, valamint hozzák helyre a tér-idő szövetét – bármi áron. De vajon képesek lesznek félre tenni a konfliktusaikat és túllépni azon, hogy idő előtt kinyírják egymást? Vajon sikerrel véghezviszik majd a küldetést?

A szereposztásról:

Amennyire én láttam, a DS9-ból és az TNG-ből senki nem lesz benne, kizárólag a Voyager-ből, az Enterprise-ból és az Original Series-ből emeltek át szereplőket.

Walter Koenig – Chekov (Original Series)

Tim Russ – Tuvok (Voyager) Akárcsak a Of Gods and of men-t, ezt is ő fogja rendezni.

Adrienne Wilkinson – Lexxa Singh kapitány (Xena: Warrior Princess, Star Wars: The Clone Wars).

Bruce A. Young – Borrada, az ellenfél (The Sentinel, NYPD Blue). A Kickstarteren még a Trek veterán, J.G. Hertzler neve állt (Martok, DS9; Koval, Of Gods and Men), szóval most nem tudni, mi a helyzet.

Továbbá: Gary Graham (Alien Nation; Soval, Enterprise), Robert Picardo (a holodoktor / Dr. Lewis Zimmerman, Voyager, Stargate-sorozatok ), Sean Young (Blade Runner, Dune – tudom, gonosz vagyok, de vajon hányszor hívta fel Tim Russékat a szerepért…), Manu Intiraymi (Icheb, Voyager – éljen, lesz egy Borg is!), Corin Nemec (Stargate SG-1, Parker Lewis Can’t Lose), Edward Furlong (Terminator 2: Judgement Day), Courtney Peldon (Entourage, Home Improvement),  Chasty Ballesteros (Final Destination 5, The Newsroom), Kevin Fry (Eraser, Sons of Anarchy), Larissa Gomes (Saw VI, Saw 3D), Tarah Paige (Make It or Break It, Rise of the Planet of the Apes), Vic Mignogna (Dragonball Z, Star Trek Continues), Rico E. Anderson (Star Trek 2009, Dollhouse), Richard Herd (Paris admirális, Voyager), Herbert Jefferson Jr (Battlestar Galactica 1978) és még sokan mások.

A készítők azt ígérik, hogy a Renegades, bár tartani kívánja a régi Star Trek-sorozatok hagyományait, jóval sötétebb lesz; egyfajta alámerülés az emberi psziché sötét oldalára, beletaszítva hőseinket a legképtelenebb helyzetekbe, majd arra kényszerítve őket, hogy olyan dolgokat is véghezvigyenek, amiket annak idején, Csillagflotta tisztként még álmukban sem gondoltak volna, hogy megtegyenek. A szabályok megváltoztak, és rá kell döbbenniük, hogy talán ők a Föderáció megmentésének utolsó reménységei. Star Trek: Renegades egy akció-orientált sorozat lesz, telve kétséggel és cselszövéssel; mindemellett új világok felfedezésével, ismert és más, még ismeretlen fajokkal való kapcsolatteremtéssel. (Légyszi, legyen megint folyékony űr!)

Exkluzív klip “A küldetés”:

A forgatás már nagyban zajlik, és a készítők azt ígérték, nemsokára bejelentik a bemutató dátumát. Annyi már most bizonyos, hogy hamarosan teljesen készen lesznek az első filmmel, így az végre a CBS színe elé is kerülhet. Jelenleg már a színkorrektúrákat végzik, és a film zenéje, valamint hangeffektjei is szépen haladnak. Sőt, a napokban egy zenés videó is megjelent, valamint hamarosan közlik az első nyilvános vetítés dátumát és helyszínét, szóval érdemes lesz figyelni a facebook oldalukat, nehogy lemaradjatok a frissítésekről.

Summa summarum, a sorozat alkotói nagyon lelkesek: nem csak azt ígérik, hogy a Star Trek visszatér az epizodikus formához és persze az eredeti a gyökereihez, de azt is, hogy az új filmmel a rajongók eljutnak majd oda, ahová Trek még nem merészkedett.

Bósa Diána

Kapcsolódó linkek:
Honlap
Facebook oldal
YouTube csatorna
IMDb adatlap
Kickstarter kampány

 

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

2 hozzászólás

  1. solymosgyu szerint:

    Nos én máshogy folytattam volna.

  2. sevil szerint:

    Legyen új ST sorozat, ez nem kérdés. Ha lesz is ebből valami, félek túl komor és sötét lesz. (Mit ahogy mostanában a sorozatoknál dívik sajnos).

Vélemény, hozzászólás?