Szék, ami helyre teszi magát

Mindenki ismeri azt az állapotot, amikor a család feláll az asztaltól és a gyereke nem tolják a helyükre a széket. Vagy amikor véget ér az értekezlet, és a tárgyalóban szanaszét maradnak a székek. Ilyenkor vagy az utolsó rendszerető tologatja vissza a székeket, vagy az egész marad a takarítókra.

Egy japán csoport úgy látszik megoldotta ezt az emberiség jövőjét érintő problémát. Olyan széket alkottak, amely egyetlen tapsolásra vissza áll a helyére, így rögtön rend lesz a teremben. Legalábbis ami a székeket illeti.

Ehhez a teremben szükséges pár kamera, illetve egy szoftver, amely felismeri a székek helyét, az felismeri eredeti helyüket, felméri a helyrevezetés optimális útvonalát. Az adatokat vezeték nélküli kapcsolaton keresztül elküldi a székeknek, amelyek végrehajtják az utasítás.

Ehhez a Nissan parkolás-segítő rendserét használták fel. Az autó hasonlóan méri fel a szabad parkolóhelyet és lavírozza be a járművet.

Nem tudom létezik-e ennél feleslegesebb találmány. Olyan apró problémákról már nem is beszélve, hogy mi van akkor, ha valaki tapsol értekezlet közben. Minden résztvevőt odaprésel az asztalhoz? Aki ilyen irodáról álmodik, azt határozottan ösztönözném egy költség-haszon elemzés elkészítésére. Valószínűleg az árából 20-30 évig meg lehetne fizetni egy embert, aki nem csinál mást, csak a székeket tolja a helyére.

Egy alternatív lehetőség: sorban állás helyett sorban ülés?

 

Facebook hozzászólások

You may also like...