Találkozzunk a Könyvfesztiválon!

A Galaktika nagy szeretettel és újdonságokkal vár minden sci-fi rajongót és érdeklődőt a csütörtökön kezdődő 22. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.

Idén tavasszal április 23-tól 26-ig fog tartani a rendezvény, melynek helyszínét az eddig megszokott módon a Millenáris biztosítja, mi pedig sok újdonsággal és meglepetéssel készülünk a K5-ös standon.

A 2015-ös Könyvfesztiválon amellett, hogy minden könyvünket 25% kedvezménnyel tudják megvásárolni az érdeklődők, három újdonságunk is jön a Galaktika-rajongók számára. Isaac Asimov Fekete Özvegy-sorozatának első részében a legendásan széles érdeklődési körű szerző ezúttal ismét új utakra merészkedik, bebizonyítva, hogy nemcsak az SF-hez és a fantasyhez, valamint az ismeretterjesztéshez ért, hanem a szórakoztató és izgalmas krimitörténetek írásához is. A Fekete Özvegyek Klubja című regényben egy hatfős asztaltársaság találkozik havi rendszerességgel egy étteremben, hogy történetekkel szórakoztassák egymást egy jókedélyű vacsora keretében. Egyikük minden alkalommal vendéget is hoz, aki különleges problémákkal szembesíti a társaságot: megoldatlan bűnügyekkel, izgalmas rejtélyekkel, amelyeket csupán megfeszített agymunka árán lehet felgöngyölíteni.

James Lovegrove izgalmas alternatív történelmi regénye, a Ré kora a szerző Panteon-sorozatának első része, melyben az egyiptomi istenek átveszik a hatalmat az emberiség felett. Az angol szerző pörgős, izgalmas akcióregényt írt, amely ugyanakkor példázat is a család összetartó erejéről és a gazdagság elveket eltorzító, korrumpáló hatalmáról. Ihletői Alan Furst második világháborús kémregényei, valamint Neil Gaiman Sandmanje és Amerikai istenekje voltak. Lovegrove-ra érdemes odafigyelni, ugyanis sokak szerint ő a 21. század J. G. Ballardja.

Akif Pirinçci egyik leghíresebb, legtitokzatosabb regénye a Francis, melyben egy macska szemszögéből élhetjük át a bűntényeket követő izgalmas nyomozást, ugyanis Francis a város, sőt az egész ország legsikeresebb nyomozója. Bár elsősorban krimiről beszélünk, a regény számos jelenkori etikai és filozófiai kérdést feszeget, úgy mint az ember és állat közti kapcsolat, vagy a fajon belüli felsőbbrendűség kérdése. Mindezek alapján elmondható, hogy komplexebb krimivel van dolgunk, mint ahogyan azt elsőre várnánk.

Könyvújdonságaink mellett három kötetünket új, a Könyvfesztiválra készült borítóba öltöztettük.  Így kapott friss arculatot a Hajszőnyegszövők, az Ysabel és a Dettó (ez utóbbi Hasonmások címen).

Egy írónk leleplezésével is készülünk: április 25-én 15 órától George B. Marwell dedikál a K5-ös standnál!

Szeretettel várunk mindenkit!

Időpont: 2015. április 23-26.

Helyszín: MILLENÁRIS 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16–20, K5-ös pavilon.

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

2 hozzászólás

  1. gabcisoft szerint:

    Több újdonságot is el tudtam volna képzelni.
    A három könyv új borítóval való megjelentetését mi indokolja? Elég sok helyen kapható még az eredeti változat.

  2. solymosgyu szerint:

    A ré kora elég galaktikásan lett fordítva. ad astrásan kellett volna.

Vélemény, hozzászólás?