Tesla a Mars Közelében

Az eddigi legközelebb jutott a Marshoz a Tesla vállalat. Természetesen még nem a Falcon rakétájával, hanem a Nap körüli pályára állított Tesla Roadster autóval.

Az autó 8 millió kilométerre közelítette meg a vörösbolygót, ez mindössze 0,05 csillagászati egység.  A Tesla 2018. november 9-én került legmesszebbre a Naptól, skkor 294 644 356 kilométeres volt a távolság, hamarosan ismét a Mars pályáján belülre kerül.

Újonc a világűrben

Elon Musk Tesla Roadsterét 2018. február 6-án a SpaceX cég Falcon Heavy rakétájával lőttek fel a világűrbe.

A SpaceX alapítójának Elon Musknak sportkocsijában az űrruhába öltöztetett Starman nevű bábu ült. A hangszórókból David Bowie Life on Mars? című száma szólt. A központi kijelző helyén, a legfeltűnőbb helyen pedig a “Don’t Panic”, (Ne ess pánikba!) felirat foglal helyet. Az autó alatt egy plaketten a SpaceX 6000 dolgozójának neve szerepel belegravírozva a táblácskába.

Elon Musk fiatalkora óta rajong a Galaxis útikalauz stopposoknak című regénysorozatért. A könyvborítón szerepel a “Don’t Panic!” felirat, ami végül az autó műszerfalára került. Miután a Roadster pályájára állt az űrben, a NASA 2018-017A néven felvette a Nap körül keringő objektumok közé.[5][6]

Bolygóközi odüsszeia

Facebook hozzászólások

You may also like...