Új Narnia film várható, Az ezüst trón

Utoljára 2010-ben láthattunk új Narnia filmet (A Hajnalvándor útját), és úgy tűnt, az is volt az utolsó. Azonban most van esély egy újabb filmre.

A Narnia-sorozat folytatása nem teljesen új hír: tavaly júniusban David Magee (Pi élete, Én, Pán Péter) forgatókönyvíró Twitteren írta, hogy készen van Az ezüst trón első vázlata. Habár ezt hivatalos bejelentésnek nem lehetett még tekinteni, de mindenesetre bíztató lépés volt. Úgy látszik, hogy Magee nem dolgozott hiába: január 12-én a Collider interjújában Mark Gordon (Holnapután, Reaper, Gyilkos elmék) producer megerősítette az információt: igen, várható új Narnia film, sőt megújulásra lehet számítani.

Az interjúból kiderül, hogy Az ezüst trónnal egy teljesen új történet kezdődik, az előző szereplőket (Peter, Susan, Edmund, Lucy stb.) nem fogjuk viszont látni, helyettük újak lépnek színre. Ez valahol várható is volt, hisz a regény is már új szereplőkkel foglalkozik és a cselekmény is jóval az előző kötetek után játszódik. Bár felmerül a kérdés Eustace kapcsán, aki A Hajnalvándor útjában is megjelenik, Az ezüst trónban pedig már főszereplővé lép elő. A Collider azt írja, hogy valószínűleg új színészt fognak Will Poulter (Családi üzelmek, Az útvesztő) helyett választani.

Gordon azt is említette, hogy nem csak a történetben, hanem a stábban is megújulás lesz. Teljesen új rendező és egy teljesen új csapat fogja életre hívni C. S. Lewis világát. Azonban, hogy milyen változtatásokra lehet számítani, azt egyelőre még nem árulta el.

A film valószínűleg a könyv cselekményét veszi majd alapul. A történet szerint két gyermek (Eustace és Jill) kel át Narniába, hogy segítsen megtalálni az elveszett herceget. Hogy küldetésüket teljesítsék, le kell hatolniuk a föld alá, ahol sötétebbnél sötétebb lényekkel találkoznak és izgalmas kalandokba keverednek.

Pontos dátum még nincsen a film premierjét illetően, sem egyéb információ, de mindenképpen bíztató, hogy nem hagynak félbe egy klasszikus fantasy történetet.

Facebook hozzászólások

Sophi

"az önéletrajzban, mint az irodalomban általában, ami történt, az nem olyan fontos, mint az, amiről a szerző meg tudja győzni a közönségét…" - Salman Rushdie

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?