Új sci-fi animék a téli szezonból

Már javában tart az animék téli szezonja, így rengeteg új címmel gazdagodott ez a szubkultúra. Mi a legérdekesebb, természetesen sci-fi témájú animéket válogattuk ki. Íme a lista!

 

Dimension W

2072-re megoldódik az emberiség energiaválsága, hála a coils (tekercsek) nevű eszköznek, Segítségükkel közvetlenül lehet végtelen energiához jutni, amit a Dimension W-ből nyernek ki. Azonban (ahogy az lenni szokott) a coilokat gonosz célokra is felhasználják. Az ilyen energiavisszaélőkkel veszi fel a harcot a régi vágású Kyome és android társa, Mira.

 

Az anime egy 2011-es manga adaptációja, amit a Darker Then Black mangakája, Yuji Iwahara jegyez. A sorozat első évada 12 részes, január 10-én indult, és csak március végén fog befejeződni. Bőven van idő behozni az esetleges lemaradást.

Bubuki Buranki

Tíz év után Azuma Kazuki visszatér Japánba. A hazatérés azonban nem zökkenőmentes: fegyveres emberek támadják meg a fiút és börtönbe zárják. Gyerekkori barátja, Kogane Asabuki szabadítja ki Kazukit egy Bubukinak nevezett fegyverrel. A lány ezt a puszta gondolataival képes irányítani. Az események után Kazuki csatlakozik barátjához és egy szervezethez, akik egy titokzatos titánt, Oubut keresik fel.

 

A Full Metal Alchemist, a Soul Eater és a Bleach producereinek új animéje január 9-én startolt hazájában. Az első évadot 12 részesre tervezik.

Phantasy Star Online 2 – The Animation

Akik játszottak vagy ismerik a Phantasy Star Online-t, azok most örülhetnek, hisz január 8-tól látható a játék anime verziója is. A szintén 12 részes évad egy, a Földön játszódó történetet fog elbeszélni.

 

Koukaku no Pandora

A történet egy olyan világba vezet minket, amikor a természeti katasztrófák mindennaposak, kiborgok és autonóm robotok jelennek meg a piacokon, a világhatalmak technológiáért és forrásokért versengenek egymással, a gazdagok és a szegények közötti szakadék pedig egyre csak mélyül. Ebben a világban találkozik Nene Nanakorobi, a kibernetikusan továbbfejlesztett lány és a mogorva Clarion, Uzal Delilah feltaláló robotja. A veszély hozza őket össze: Cenancle metropoliszát terroristák fenyegetik.

A komolyabb felvezetés ellenére ebben az animében főleg a humor dominál, ami főleg a két főhős karakteréből fakad. A sorozat január 8-án indult el.

A további, most indult/induló animéket ebben a videóban nézheted meg:

Facebook hozzászólások

Sophi

"az önéletrajzban, mint az irodalomban általában, ami történt, az nem olyan fontos, mint az, amiről a szerző meg tudja győzni a közönségét…" - Salman Rushdie

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?