Újabb Douglas Adams által írt Doctor Who epizódból lesz regény

Doctor Who: The Pirate Planet

Megregényesítik az utolsó olyan Doctor Who epizódot, melyen még Douglas Adams dolgozott. A The Pirate Planet (A kalóz bolygó) című történet várhatóan jövőre jelenik meg regény formájában.

A The Pirate Planet a Doctor Who 16. évadjának a második története volt, melyet 1978-ban négy epizód hosszúságban (!) vetítettek a BBC-n. A készítőknek akkoriban szándékában állt, hogy könyv formájában is megjelentessék a sztorit, mivel azonban Douglas Adams nem tudott megegyezni a könyvkiadóval, az adaptációból végül nem lett semmi. Most azonban úgy tűnik, hamarosan könyv formájában is elérhetővé válik a The Pirate Planet sztorija.

A történet „megregényesítését” az a James Goss vállalta, aki már korábban is hozzányúlt Adams Doctor Who-s munkásságához. A rajongók körében ismert, hogy a brit sci-fi író három történettel gazdagította a Doctor Who univerzumot. Az egyik a The Pirate Planet volt, a másik a City of Death (A halál városa), míg a harmadik a Shada. Ez utóbbi egy sztrájk miatt sosem került adásba, viszont könyvként nagy sikert aratott és magyarul is megjelent. (És ha már magyar kiadásoknál tartunk, felhívnánk a figyelmet, hogy a Galaktika 301-es lapszámának XL-kiadása Daniel Blythe Doctor Who-regényét tartalmazza.) A City of Death pedig az a történet, melyet James Goss már megregényesített és amely május 21-én jelenik meg.

James Goss nyilatkozataiban reményét fejezte ki, hogy a rajongók a The Pirate Planetet is annyira szeretik majd, mint amennyire a másik két Douglas Adams sztorit, bár – mint mondta – ez egy kicsivel keményebb diónak ígérkezik, mint a népszerű City of Death. Goss arról is beszélt, hogy egy kutató segítségét is kéri abban, hogy minél teljesebb sztorit tudjon írni. Ez a kutató Jem Roberts, aki amellett, hogy megírta Adams életrajzát, hozzá is fér az író cambridge-i St John’s College-ban található archívumához. Goss ugyanis talált utalásokat arra, hogy a The Pirate Planet sztorija még a bemutatottnál is gazdagabb lehet. Izgalmas munka vár tehát Goss-ra, aki reméli, talál majd ötleteket és feljegyzéseket az archívum egy rég elfeledett mappájában…

Facebook hozzászólások

Fox-y

"Soha semmi nem múlik el, semmin nem vagyunk sose túl, semmit nem lehet kikerülni, semmi fontosat, semmi nem formai kérdés, minthogy minden az; a megváltás sosem valamiféle megoldás." EP

You may also like...

4 hozzászólás

 1. petamas szerint:

  “viszont a mai napig ez az egyetlen olyan Doctor Who regény, amely önálló formában magyarul is megjelent”
  Ez mondjuk nem igaz. 🙂
  Marc Platt: Az idő fogságában
  Stephen Cole: Az emberbe bújt szörnyek
  Jacqueline Rayner: A győztes mindent visz
  Mindhárom önállóan magyarul megjelent DW-regény. (Meg van még két Torchwood is.) Nem önállóan meg egy korábbi XL-ben is megjelent egy kisregény meg két novella, nem csak a 301-esben.

 2. acélpatkány szerint:

  A Shada 2013-ben megjelent a GABO kiadó gondozásában.

Vélemény, hozzászólás?