Végre hivatalos, hogy jön az X-Akták 11. évada

Már nem is kell sokáig várniuk a FOX nézőinek, hogy Mulder és Scully új kalandjait láthassák, hiszen 2017 végén vagy jövő év elején újabb évaddal jelentkezik az X-Akták. Mind a két főszereplő, azaz David Duchovny és Gillian Anderson is visszatérnek a folytatásban, a 11. szezon tíz epizódos lesz.

A FOX igazgatója annak idején nagyon bátran úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy igazából csak formalitás az X-Akták folytatása. Merthogy mindenki kész arra, hogy újabb szerződést írjon alá. Aztán kiderült, hogy a sorozat főszereplői erről semmit nem tudnak, ugyanis a csatorna elfelejtette őket a 11. évaddal kapcsolatban megkeresni. Úgy tűnik, hogy azóta sikerült megegyezniük a feleknek, ami nem kis dolog, hiszen mind Duchovny, mind pedig Anderson naptárja elég tömött, részben ezért is jön olyan soká az új szezon.

x-files-season12

Chris Carter sorozata egészen jó nézettséget hozott a csatornának, ami nem meglepő, hiszen a FOX feltámasztotta többek között a 24-et és A szökést is, így a tévéadón egész sok klasszikust láthatnak jelenleg a rajongók. Nem baj ez, inkább az ilyen minőségi rebootok uralkodjanak a kisképernyőn, mintsem a MacGyver-féle borzalmas produkciók kezdjenek el terjedni. Merthogy azért ez a felélesztési hullám sokszor nem működik, az NBC belebukott a Hősökbe és a Gilmore Girls folytatása se lett az igazi. Főleg nehéz dolguk van a készítőknek a sci-fi sorozatok esetében, az X-Akták azonban olyan bejáratott minőséget képvisel, amit Carter nehezen tudna elrontani.

Az X-Akták egyébként akár komolyabb, több felületen is jelenlévő franchise-zá nőheti ki magát, hiszen nemrég bejelentették, hogy gyerekeknek szóló képeskönyvet is kapunk hamarosan, melyben a fiatal Mulder és Scully mennek ki a kertbe játszani egy kicsit, míg azok a titokzatos és talán nem e világi fények meg nem zavarják őket. Ez a jó irány egyébként, nyitni kell a fiatalabb generációk felé is.

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?