Vienna Comic Con: Hollywood Bécsbe jön

Alodia

November 18-19-én immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre Bécsben a VIECC Vienna Comic Con (VIECC). A rendezvényen a mozi, a televízió, a cosplay, az animáció, a manga és a képregények világának sztárjai játsszák a főszerepet.

Tavaly mi is részt vettünk az eseményen, és lelkesen számoltunk be róla, milyen nagyszabású és profi a bécsi Comic Con, ahol a geek világ sztárjaival lehet találkozni, ráadásul a cosplay versenyt egy magyar induló, Okkido nyerte. A 2017-es programot elnézve az idei Con is hasonlóan nagy durranás lesz, sőt.

VIECC2017 vendégek

Igazi hollywoodi sztárprádé

Az impozáns vendéglistán szerepel többek között Jason Isaacs (Harry Potter, Star Trek: Discovery), Benedict Wong (Dr Strange, Black Mirror, Avengers: Infinity War), Sebastian Roché (Supernatural, Vámpírnaplók, Bűbájos boszorkák), Ross Mullan (A trónok harca, Doctor Who), Temuera Morrison (Star Wars, Zöld Lámpás), Chase Masterson (Star Trek: Deep Space Nine, Doctor Who), Adam Brown (A hobbit) és John Rhys-Davies (Indiana Jones, Sliders, A gyűrűk ura), aki tavaly kénytelen volt lemondani részvételét.

VIECC2017 vendégek

A szuperhős-rajongók sem fognak unatkozni

Képregényírókban és -rajzolókban sem lesz hiány. A legnagyobb sztárok közül Scott Snyder látogat el az idén a VIECC-re. Nevéhez fűződik a Batman, az American Vampire, a Swamp Thing és a Superman Unchained képregények megírása. Az ismert szerző a DC Comics és Image Comics Universe rendezvények rendszeres résztvevője. A képregényrajzolók közül Emanuela Lupacchino már járt a VIECC-en, és az idén novemberben újra visszatér Bécsbe. Emanuela a Marvel Comics, a Valiant és a DC Comics kiadóknak dolgozik, rendszeresen részt vesz az X-Factor, a Thor God of Thunder, a Szellemlovas (Ghost Rider), a Macskanő (Catwoman), a Wonder Woman és a Batman & Robin képregények készítésében. A következő a sorban Adi Granov, az Iron Man, az X-Men, a Spider-Man, az Amerika kapitány (Captain America) és számos egyéb Marvel-hős megalkotója. Szintén az idei VIECC vendége lesz Chris Giarrusso, a The G-MAN Super Journal képregénysorozat, a The G-MAN Web Comics és a Mini Marvels Comic Strips szerzője és illusztrátora.

Cosplay nélkül nincs Con

A neves vendégek mellett a Comic Con magával ragadó hangulatát persze a beöltözött rajongók adják, de ennek a világnak is megvannak a profi sztárjai. A szervezőknek ezen a téren is sikerült nagy neveket csatasorba állítani. Igazi meglepetés lesz Alodia (lásd posztunk nyitóképét), akinek több mint 6 millió rajongója van Facebookon, 664 ezren az Instagram-on és 234 ezren a YouTube-on követik. Liui Aquino a Fülöp-szigetekről, Manilából származik és igazi profi, 240 ezer követővel a Facebookon és több mint 100 ezer rajongóval az Instagramon. Lux Cosplay ismert osztrák cosplay-szereplő, 50 ezer Facebook-követővel. A vendégek között szerepel még Aigue-Marine is, akit Németországon kívül Ausztriában is sokan ismernek. Mintegy 80 cosplay-karaktert jelenített már meg.

Elnézést, de nem tudjuk kihagyni: a bécsi vásárváros, a Messe Wien nincs olyan messze, úgyhogy biztosan megéri kiruccanni akár csak egy napra erre a rendkívül hangulatos eseményre.

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...