Watchmen sorozatot készít az HBO

Az év híre? Az HBO egyike azoknak a tévécsatornáknak, amelyek középpontjukba állítják a felnőtt szórakoztatást, amelynek nagyon sokszor része a 18+ jelenetek helyes használata. Elég csak a Trónok harcára, a Rómára vagy éppen a Boardwalk Empire-re, a cégnél mindig értettek hozzá, hogy mikor kell az asztalra lerakni a vérgőzös és a testiséget magába foglaló jeleneteket.

Az HBO most újra összeállhat Damon Lindeloffal, aki az egyik legjobb misztikus produkcióért, a The Leftoversért és korában a Lostért is felelős volt, hogy az Alan Moore – Dave Gibbons által megálmodott, 12 részes képregénysorozatot, a Watchment képernyőre vigyék. A tárgyalások a felek között jelenleg is zajlanak, de bízunk a megegyezésben, ugyanis a showrunnernek egyszer már bejött az élet a kábelcsatornánál, miért ne maradjon hosszabb távon is?

wm-hbo2

Kevesen tudják, de az HBO-nak ez már a második nekifutása, hogy a Watchment adaptálja, 2014-ben már voltak ilyen irányú törekvései a csatornának, akkor azonban nem jött össze a projekt. Most Lindelofra bíznák teljes egészében a sorozatot, a tévéadó pedig nem ragaszkodik a korábbi elképzeléseihez.

A Watchmen 1986 és 1987 között jelent meg, a DC kiadó gondozásában, a történet szerint pedig egy igencsak megfáradt szuperhősök által dominált világban járunk, ahol a Komédiás meggyilkolása után Rorschach nyomozni kezd, és egy titokzatos, de igencsak fenyegető összeesküvés nyomaira bukkan. Fogja hát magát és figyelmezteti a többi hőst, a kalandnak pedig olyan nagy figurák válnak részeseivé (akarva-akaratlanul), mint Doktor Manhattan, Éji Bagoly és Selyem Kísértet.

wm-hbo3

Az HBO egyelőre nem kommentálta a sajtóértesüléseket. Azt azonban érdemes tudni, hogy maga, a Zack Snyder által rendezett 2009-es mozifilm is nehezen, többszöri próbálkozás után készült el. Az viszont teljesen újító volt, mostanra kultfilmnek lehet tekinteni. Valami hasonló bravúrra vár a nézőközönség a prémium tévécsatorna részéről is, hiszen jelenleg nem vagyunk annyira eleresztve a DC-sorozatok frontján. Az Arrow, a Legends of Tomorrow és a Flash igencsak gyerekcipőben járnak, ami helyenként még a rajongók lábát is szorítja. A FOX-on futó Gotham se sokkal több egy sima nyomozós sorozatnál, főleg, hogy Gordon a főszereplő. A CW-n még fut a Supergirl is, amely aranyos próbálkozás, de körülbelül annyira nehéz komolyan venni, mint a sorozatban szereplő, B-kategóriás Supermant. A tévéiparra ráfér egy Watchmen szintű széria, csak jöjjön össze!

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?