Anne Rice sorozatot tervez

Még 2014-ben röppent fel a hír, hogy a Universal and Image Entertainment megvette Anne Rice Vámpír krónikák könyvsorozatának megfilmesítési jogait. Ezzel kapcsolatban tegnap nagyszerű hírt osztott meg rajongóival az írónő: fiával, Christopher Rice-szal egy Vámpír krónikák sorozatot terveznek.

Anne Rice művei nem ismeretlenek a nagy közönség előtt sem. Anno hatalmas sikernek örvendett az 1994-ben bemutatott Interjú a vámpírral Brad Pitt és Tom Cruise főszereplésében. Később, 2002-ben elkészült A kárhozottak királynője, amire talán fantasztikus zenéje és a fiatalon elhunyt Aaliyah R’n’B énekesnő Akashája miatt emlékezhetünk. Azonban ezekkel a filmekkel Rice rajongói sosem voltak teljes mértékben elégedettek. Az írónő egy Facebook bejegyzésben írt arról, hogy első sorban rajongóit szeretné szem előtt tartani, így fiával egy olyan nyitott végű sorozat forgatókönyvébe fog, ami hű marad az eredeti alapanyaghoz. Rice úgy érzi, a vámpírok számára talán nem is a mozi, hanem inkább a televízió képernyője a megfelelő felület, azaz a sorozatok világa. Ez az a hely, ahol igazán kibontakozhatnak. Christopherrel úgy tervezik, hogy legelőször a Lestat, a vámpírt vinnék kisképernyőre, utána pedig a könyvsorozat többi részét. Terveik szerint mindenképpen olyan jelenetek is belekerülnének a sorozat változatba, amelyek nem férhettek bele az előző adaptációkba.

A rajongói egy Trónok harca stílusú könyvhű sorozatról álmodoznak, amit most, úgy néz ki, meg is kapnak. Rice-ék tervei szerint ők maguk lennének a projekt executive producere is, hogy így tudják felügyelni a munkálatokat is és valóban olyan sorozat készüljön, amivel elégedettek lehetnek.

Facebook hozzászólások

Sophi

"az önéletrajzban, mint az irodalomban általában, ami történt, az nem olyan fontos, mint az, amiről a szerző meg tudja győzni a közönségét…" - Salman Rushdie

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?