Új Robert Charles Wilson regény jön: The Affinities

A Shades of Grey után újabb regényt jelentünk be. Ez az itthon is népszerű kanadai szerző, Robert Charles Wilson  könyve, The Affinities. Különös fajok és idegenek után Wilson ezúttal saját társadalmunk kérdései felé fordul és tárja fel azokat egy ötletes és fordulatokkal teli történeten keresztül.

A közeljövőben játszódó könyvben a közösségi média egy utópikus és kicsit futurisztikus fejlődését mutatja be. Egy új analitikai technológiának köszönhetően, ami genetika, viselkedés és az agy feltérképezése alapján dönti el, melyik Affinitynek lehetsz a tagja. A regény kontextusában az affinity alatt egy olyan világméretű közösségre kell gondolni, ami hasonló személyiségű emberek összekapcsolódásából áll, akik arra vállalkoztak, hogy mindenben segítség egymást.

A fiatal Adam Fisk különböző tesztsorokat tölt ki, hogy kiderítse, megfelelő személy-e valamelyik Affinity számára. Az eredmények alapján Fisk a Tau nevű közösséghez tartozik. A csoporthoz való csatlakozás szinte utópikus a számára: Adam életében felmerülő problémák egyre egyszerűbbé válnak, hiszen a nagy közösség mindent megold helyette. Azonban a Taun kívül is vannak affinitk teljesen más képességekkel és nézetekkel arról, mire lehet használni a közösen felállított kapcsolati hálót. A 22 affiniti úgy dönt, ideje belefolyni globális problémákba és az országok kormányainak működésébe. És ahogy az elkerülhetetlen, a csoportok közötti nézeteltérések háborúhoz vezetnek.

TheAffinities

A világ, az emberiség és Adam számára az emberi élet már nem lesz ugyanolyan, mint azelőtt.

Mint más Robert Charles Wilson regényekben is a The Affinitiesben ismét a világ átalakulása áll a történet középpontjában. A különbség annyi, hogy a bekövetkező változás elsőre nem látható, csak a történet előrehaladtával lesz egyre nyilvánvalóbb. Emellett megismerjük a Tau működését, továbbá Wilson nagy figyelmet fordít karakterei kibontására is.

Az Affinitiest ajánljuk azoknak, akik szerették a Sense8-t vagy más ahhoz hasonló történetet, ami az emberi kapcsolatok állnak a középpontban. Továbbá ha érdekel a közösségi médiával elindult társadalmi kapcsolatok egy futurisztikusabb iránya, vagy csak szereted Robert Charles Wilson regényeit, szintén neked ajánljuk az Affinitiest!

A könyv jogait megvettük, a magyar kiadásról, a megjelenésről és más egyéb érdekességekről hamarosan hírt adunk. Kövesd a Galaktikát Facebookon vagy hírlevélben, hogy mindenről időben hírt kaphass.

Facebook hozzászólások

Sophi

"az önéletrajzban, mint az irodalomban általában, ami történt, az nem olyan fontos, mint az, amiről a szerző meg tudja győzni a közönségét…" - Salman Rushdie

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?