Új könyv érkezik az írótól, aki még Ozzy Osbourne-t is inspirálta – Holdgyermek

Az Ozzy Osbourne rajongók már biztosan találkoztak Aleister Crowley nevével, hiszen a legendás zenész egyik dala épp róla szól, amikor azt énekli: “Mr. Crowley, did you talk to the dead?”

Aleister Crowley rejtélyes alak. Vitathatatlanul jelentős okkult figurája a 20. századi mágikus reneszánsznak. Író, költő, hegymászó és bűvész egy személyben. Az élete nem csak a már említett Ozzy Osbourne-t isnpirálta, de a Beatles, a Led Zeppelin, és David Bowie is utaltak rá dalaikban.

A rejtély és az okkultizmus nem csak az írót, de valamennyi regényét is áthatja. Így van ez a Holdgyermekkel is. A regény 1917-ben keletkezett, s két mágikus fél háborúját meséli el. Ez idő alatt születik a holdgyermek is, szintén mágikus körülmények között. Nem meglepő, hogy a világháború a könyvben is megjelenik, a regény eseményei kötődnek hozzá.

Crowley nyelvezete valóban a romantikus stílusú, fantáziadús, s nem túlságosan leíró jellegű. Az olvasás során úgy érezhetjük: igen, ez az író tudja, miről beszél a rituálék és varázslatok kapcsán, sőt első kézből kapjuk az információkat.

Az sem meglepő, ha egy-egy szereplő karakterében valós személyeket fedezünk fel, ugyanis Aleister gyakran él ezzel a megoldással, s önmagát is leplezetlenül jeleníti meg a sorok között.

A könyv május végére várható, addig is előrendelhető itt.

Facebook hozzászólások

You may also like...