60 évesen elhunyt a Star Wars színésznője, Carrie Fisher

Ahogy itt megírtuk, Carrie Fisher Londonból New Yorkba utazott repülővel, amikor súlyos szívinfarktus érte. A mai nap során a színésznő 60 évesen eltávozott az élők sorából. 2016 az az év, amikor durván sok hírességet elveszítünk, hiszen meghalt többek között David Bowie, Prince, George Michael, Bud Spencer, Alan Rickman, Muhammad Ali és most mindenki Leia Organája is. A sztár 8 könyvet írt meg, és leghíresebb a George Lucas által rendezett eredeti Star Wars trilógia miatt lett, de Fisher szerepelt a 7. epizódban, Az ébredő Erőben is. Nagy tragédia ez a sci-fi világ számára, egy ikon távozott. A jövőre érkező Star Wars részben látható lesz ennek ellenére Carrie Fisher, hiszen az ő részeit már felvették, a forgatásokat nyáron befejezte a stáb. Jelenleg utómunka zajlik a filmen.

Mindezt azért fontos megemlíteni, mert sok helyen olvasni, hogy esetleg maradtak olyan jelenetek, amelyeket nem forgattak még le a Star Wars 8-hoz Carrie Fisherrel. A TMZ exkluzívan hozta le, hivatalos Lucasfilmes forrásra hivatkozva, hogy a színésznőnek nem maradt befejezetlen munkája a 2017-es epizódban.

A színésznő karrierjéről itt írtunk bővebben.

Billie Lourd tájékoztatta a sajtót arról, hogy ma reggel 08:55-kor édesanyja, Carrie Fisher elhunyt. A világ szerette őt, és nagyon hiányozni fog mindenkinek. A család köszöni mindenki támogatását és imáit – írta a People magazin.

Fisher sokoldalúságáról mi se tanúskodhatna jobban, hogy olyan videojátékokhoz is a hangját adta, mint a Lego Star Wars új része és 2012 egyik sikercíme, a Dishonored.

Carrie Fisherért egy emberként imádkozott a Star Wars stábja is, többek között Mark Hamill és a Csubakkát játszó Peter Mayhew is a Twitteren tájékoztatta a rajongókat a színésznő állapotáról. Egyelőre kérdéses, hogy a franchise készítői hogyan fognak búcsúzni Leiától, de hogy méltó módot találnak rá, az egészen biztos.

A Yahoo News terjedelmes képgalériában mutat pár pillanatot Carrie Fisher életéből, igazán érdemes végigkattintgatni, mert nem mindennap látható fotókat raktak bele a válogatásba.

A közösségi médiában olyan hírességek búcsúznak Carrie Fishertől, mint a Star Trekből ismert William Shatner, Whoopie Goldberg, és Stephen Fry. A már említett, Luke Skywalkert játszó Mark Hamill azt írta ki, hogy nem találja a szavakat, annyira összetört Fisher elvesztése miatt…

A Star Wars hivatalos oldala Kathleen Kennedyt idézve azt írja, hogy a Lucasfilmnél nehezükre esik egy olyan világot elképzelni, amelyben Carrie Fisher nincsen benne. Kiemelik továbbá, hogy ő volt az egyik élharcos a filmtörténelemben, akinek köszönhetjük, hogy egy-egy sztori élére most már simán odaállítanak hősnőket is. Elég a Zsivány Egyesre vagy Az ébredő Erőre gondolni ugye.

Leia hercegnő karakterével Carrie Fisher erőt adott és inspirációt jelentett rengeteg fiatal lánynak – nyilatkozta a Lucafilm elnöke, Kennedy.

Ebben a témában több videó is készült, de a ScreenJunkiesé például nagyon érdekes témát feszeget. Alatta pedig látható a Star Wars hivatalos youtube-os videója a 10 legjobb Han Solo – Leia Organa pillanatról.

 

Facebook hozzászólások

You may also like...

1 Response

  1. Sam Reed szerint:

    Szörnyű hír. Ny. B.

Vélemény, hozzászólás?