88 éves korában elhunyt Adam West, a tévés Batman

Adam West a 60-as években vált híres színésszé, akit főleg a Batman tévésorozatból ismert a közönség. A produkció 1966-től 1968-ig futott az ABC műsorán és akkora siker lett, hogy heti kétszer jelentkezett új részekkel a műsor. A Batman szériának elég egyedi hangvétele és megvalósítása volt, ugyanis a csaták közben például a képregényekre jellemző “Wham! Pow!” szövegbuborékok ugrottak fel, amikor eltángáltak valakit. Ezt alább mutatjuk, a videóban a Pingvinnel való összecsapása látható a denevérembernek.

A sorozatból 3 évad és 120 epizód készült el, a neves tévékritikus, Alan Sepinwall pedig a 82. legjobb tévészériának nevezte a Batmant Amerikában. A műsorban a két főszereplő Bruce Wayne és Dick Grayson voltak, a félórás formátum miatt pedig főleg a vicces szituációkra lett kihegyezve ez a Batman. Természetesen olyan híres karakterek is feltűntek a képernyőn, mint a komornyik Alfred és Gordon felügyelő, a harmadik évadban pedig maga Batgirl is tiszteletét tette.

batman-rip2

West karrierjét később a Batman igencsak megnehezítette, ugyanis beskatulyázták a színészt, aki egyébként kardoskodott amellett, hogy a DC-s szuperhős számára a jó irány a könnyedebb vonal volt. Így Adam West tiltakozott az 1989-es Batman ellen is, amelyet Tim Burton készített és Michael Keaton volt a főszereplő, valamint a Nolan trilógia se nyerte el a híresség tetszését a Variety újság szerint. West egyébként feltűnt a The Big Bang Theory című szitkom jubileumi részében is, és későbbi nyilatkozataiban már azt mondta, hogy idővel megbarátkozott Batman karakterével, habár sok szerepet bukott miatta.

batman-rip3

A színész olyan animációs sorozatokon is dolgozott, mint a Family Guy, a The Simpsons és a The Fairly OddParents, melyekben saját maga fiktív paródiáját játszotta. Érdekesség, hogy West utolsó munkája a Batman: A köpenyes lovagok visszatérnek című DC-s animációs film volt. A színész 88 éves korában, leukémiában hunyt el. Isten nyugosztalja.

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?