A kezdő Darth Vaderről készít képregényt a Marvel

Az első Star Wars film 1977-es megjelenése óta rengeteg, George Lucas hírhedt sci-fi világában játszódó képregény látott napvilágot, különböző kiadók jóvoltából. A Star Wars jogai 2015-ben kerültek vissza a Marvelhez – akik az első képregényeket is kiadták anno -, és azóta olyan sorozatokat köszönhetünk nekik, mint a 25 részes Darth Vader széria, de 16 részes különszámot kapott magának Poe Dameron és maga Az ébredő Erő is. A Marvel most bejelentette, hogy ismét hozzányúlnak Vaderhez, mégpedig nem is akárhogy. Az új képregénysorozatban arról az Anakin Skywalkerről olvashatunk, aki még épphogy csatlakozott a sötét oldalhoz, még fénykardja sincsen, de új identitását, a Darth Vader nevet már megkapta.

Az IGN bejelentése szerint az új képregénysorozat a már említett 25 részes Darth Vader széria előzménye lesz tehát és szó szerint ott kezdődik, ahol A Sith-ek bosszúja véget ért. Az új sztorivonal azzal foglalkozik majd, miképp dolgozta fel Anakin, hogy egy gépszörny testében ébredt az Obi-Van Kenobival való összecsapás után, illetve az első utazásait mutatja be sith lordként és az Uralkodó jobb kezeként. Az első feladata pedig nem más lesz, mint megépíteni mára ikonikus vörös fénykardját.

Az első szám biztosan azzal foglalkozik majd, miképp építette meg Vader az új fénykardját. A Sith-ek bosszújában Obi-Van kegyetlenül elintézte volt tanítványát, fegyverét pedig magával vitte, hogy később Luke Skywalker tulajdonába kerüljön. Így van egy főszereplőnk, aki a vörös, “mágikus” kardjáról híres, de még előtte áll a feladat, hogy megépítse azt. Ennél jobb kiindulópontunk nem is lehetne, kezdődhet hát a küldetés. Emellett kicsit alámerülünk majd a mitológiába, mely a fénykardokat övezi a Star Wars univerzumban – nyilatkozta Charles Soule, a képregény írója.

Az Ahsoka regényből egyébként tudunk már egy keveset arról, hogy miképp hozzák létre a sith-ek a fénykardjaikat. A kyber kristályok nem alkalmasak arra, hogy vörös színű pallost hozzanak létre, ezért az erőhasználónak a sötét oldal energiájával kell “megtöltenie” a fegyver magját. Ettől a kristály vérezni kezd, így jön létre a vörös fénykard. És igen, ez hivatalos, mert a könyv a Disney által kijelölt kánonban játszódik.

Érdekes lesz látni Darth Vader első napjait sötét nagyúrként, hiszen a Rogue One-ban is már a kegyetlen diktátort láthattuk, akivé Anakin Skywalker vált. Ez afféle Batman: Year One lesz a Star Warsnak. Alább mutatjuk a képregény első számának borítóját. Jó lesz ez.

A Darth Vader #1 júniusban jelenik meg, a legegyszerűbb módszer pedig a beszerzésére várhatóan a digitális vásárlás lesz.

darth-v-issue1-b

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?