A Logan lesz Patrick Stewart utolsó X-Men filmje

A Logan nem csupán a főszereplőt, azaz a Rozsomákot játszó Hugh Jackmant búcsúztatja az X-Men franchise-ból, de az X Professzort játszó Patrick Stewartnak is ez lesz az utolsó mutánsos filmje. Elég váratlanul jött a hír, ugyanis az elmúlt időszakban semmi nem mutatott abba az irányba, hogy Charles Xavier eredeti, öregebb verzióját most látnánk utoljára. A Logan egyik vetítésén született meg a színész fejében az elhatározás, miszerint ennél tökéletesebben nem lehetne búcsúztatni ezt az ikonikus karaktert.

Nagyon megindító volt a film legutóbbi vetítése, melynek végén fel kellett mennünk a színpadra. Előtte viszont volt pár percünk és azon gondolkoztam, hogy ennél emocionálisabb, érzékenyebb és szebb megoldás nem létezik, hogy a Professzor elbúcsúzzon a közönségtől, így még ott, a berlini eseményen mondtam is Hugh-nak, hogy számomra ennyi, ez az utolsó X-Men filmem.

Mint ismeretes, mind Rozsomák, mind pedig Xavier már egy megtört, nagyon öreg formában lesz látható a Logan című filmben. Hugh Jackman karaktere a regenerációs képességét kezdi elveszíteni, X Professzor pedig már a szenilitással küzd, amikor néhány rosszfiú is beletenyerel a levesbe. A képbe aztán bekerül még egy kislány, bizonyos X-23 is, aki minden tekintetben Rozsomák örököse lehet a későbbiekben, ha túléli a kalandot.

A Logan március 3-án mutatkozik be a mozikban, az Old Man Logan képregény lazább adaptációja lesz és Hugh Jackman számára is ez jelenti majd a búcsút. Pontosabban ez nem így van teljesen, mert a színész arról nyilatkozott a napokban, hogy elképzelhető a folytatás számára, de csak egészen különleges körülmények között.

A főszereplő ugyanis azt nyilatkozta az amerikai lapoknak, hogy abban az esetben, ha csatlakozhatna a Bosszúállók gárdájába, nem valószínű, hogy megválna adamantium karmaitól. Jackman nem titkoltan odavan Rozsomák kapcsolatáért a Hulkkal, illetve elmondása szerint érdekes lenne olyan nagy koponyák között látni a figurát, mint Tony Stark. Egy időben Pókember visszatérését az MCU-hoz szintén sokan lehetetlennek tartották, de Rozsomák megvásárlása a FOX-tól már csodaszámba menne.

x-bye2

Hogy miért? Mert a FOX azzal számol, hogy X-23-at benntartja a mutánsok filmes univerzumában. A karakter saját spinoffot kaphat a későbbiekben. Egy biztos, a Logan nagyon jól megalapozhatja a hős későbbi történeteit. Ráadásul a Rozsomák-féle brutálisabb irányvonal se maradna a sufniban, elfeledve.

Emellett a pletykák szerint még idén elkezdhetik egy újabb X-Men film forgatását, Sophie Turner, a Trónok harca és az X-Men: Apokalipszis sztárja nyilatkozott úgy februárban, hogy a munkálatok még 2017-ben elkezdődhetnek. A filmről egyelőre X-Men: Supernova címet használva beszélnek a sajtóban és a tervek szerint a Dark Phoenix sagát mesélné el. Ebben nyilván a fiatal Charles Xavier is benne lesz, így az X-Men rajongók egyik szeme sírhat, a másik pedig nevethet, ha a karakter jövőjéről beszélnek egymás között.

A mutánsok esetében egyébként nem biztos, hogy jól járnánk, ha a jogok visszakerülnének a Disney-hez. Gondoljunk csak bele, mind a nagyon várt Logan, mind pedig a Deadpool R besorolásúak, a Bosszúállókban meg Quicksilver kivételével eddig kb senkit nem mertek úgy igazából kinyírni. Lelombozó ez azért a Marvel filmeknél. De nem kell aggódni, a Logan brutális történetnek ígérkezik!

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?