A Szép új világból is sorozat készül

Sorozat lesz Aldous Huxley Szép új világ című regényéből, az alkotók nagy része pedig Steven Spielberg Amblin Television nevű cégéből kerül ki.

Nem úszta meg Aldous Huxley sem: sorozatot készítenek főművéből, a Szép új világból. A siker érdekében a SyFy csatorna összeállt Steven Spielberg egyik cégével, az Amblin Televisionnel. Ez a cég adja a producereket és a forgatókönyvírót is a sorozathoz, amely mindenképp biztató jel, hiszen ez a csapat készíti a többi között a The Americanst, a Falling Skiest és az Under The Dome-ot. Jó szakemberekre pedig mindenképp szükség lesz, hiszen egy olyan klasszikus műről beszélünk, melyet a sci-fi irodalom egyik mérföldköveként szoktak emlegetni.

Aldous Huxley 1931-ben írta meg a 26. századi Londonban játszódó disztópiáját, amely egyben a tökéletes utópia illúziója is. Ebben a világban nincs betegség se háború, mindenki mindenkor boldog, tombol a hedonizmus. A teljes boldogság fenntartása az emberi lét megtervezésén alapul. Ez a társadalom így mentes a konfliktustól, ahogy a vallástól és a művészetektől is. Vannak azonban olyanok is, akik nem tagjai ennek a „szép új világnak”…

Huxley művéből egyébként korábban már készült egy nem túl sikeres mozifilm. Ebben a főbb szerepeket Peter Gallagher és Leonard Nimoy játszotta. A regénnyel azonos című filmet 1998-ban mutatták be a mozik.

Facebook hozzászólások

Fox-y

"Soha semmi nem múlik el, semmin nem vagyunk sose túl, semmit nem lehet kikerülni, semmi fontosat, semmi nem formai kérdés, minthogy minden az; a megváltás sosem valamiféle megoldás." EP

You may also like...

1 Response

  1. solymosgyu szerint:

    Remélem 2. évadnál nem lesz hosszabb.

Vélemény, hozzászólás?