A szolgálólány meséje tarolt az Emmy-díjátadón

Los Angelesben került megrendezésre a 69. Emmy-díjátadó gála, amelyet ezúttal Stephen Colbert vezényelt le. A sci-fi rajongók több produkciónak drukkolhattak, hiszen jelölt volt a Netflix sikersorozata, a Stranger Things és a Westworld is. Ám nagy meglepetésre a Trónok harca távollétében a Hulu tarolta a legnagyobbat, A szolgálólány meséje lett ugyanis többek között az év drámasorozata, de díjat kapott Charlie Brooker üdvöskéje, a Black Mirror is.

A legjobb drámasorozatok között A szolgálólány meséje (The Handmaid’s Tale) maga mögé utasította többek között a Strager Thingset, a Westworldöt, de legyűrte a House of Cardsot és a nagy sikert aratott This Is Ust is. A legjobb komédiák közt sajnos a start-up cégesekről szóló Silicon Valley alulmaradt a Veeppel szemben, azonban Elisabeth Moss elvitte a legjobb drámai főszereplőnőnek járó szobrocskát, A szolgálólány meséjében nyújtott teljesítményéért. A legjobb női mellékszereplők között a Hulu sikersorozata vitt el még egy díjat, hiszen Ann Dowd nyert ebben a kategóriában.

szolgalolany-emmy2

A sorozat kapott még egy-egy elismerést a Legjobb forgatókönyvek és a Legjobb rendezések között is. De nem szabad elfeledkezni Alexis Bledelről sem, aki a Legjobb női vendégszereplő lett a Creative Arts Emmyn.

A sci-fi és fantasy rajongók nem csak A szolgálólány meséje sikerének örülhetnek, hiszen a Black Mirror-féle San Junipero lett az év Legjobb tévéfilmje, mely többe között a Sherlock egy részét is maga mögé utasította.

(A szolgálólány meséjéről korábban kritikát itt írtunk, érdemes elolvasni.)

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?