Drakula tévésorozat jön a Sherlock alkotóitól

A Variety hozta le elsőként az exkluzív hírt, miszerint Mark Gatiss és Steven Moffat, a Sherlock alkotói újfent közös projekten dolgoznak, hiszen ők lesznek a BBC legújabb szkriptelt műsora, a Dracula producerei. Mivel a kreatív szakemberek jelenleg szóló projektjeikkel vannak elfoglalva, ezért igen korai fázisban van a sorozat fejlesztése, de annyit már lehet tudni, hogy hasonló formátummal dolgoznak majd, mint amit a Sherlock esetében megszokhattunk. Azaz, nagy időközönként kapunk egy-egy 2-3 részes évadot, viszont a széria epizódjai filmes hosszúságúak, azaz legalább másfél órásak lesznek.

A Sherlock nem csak Benedict Cumberbatch-nak, de a Watsont játszó Martin Freemannek is világhírnevet hozott, egy idő után a produkció részben azért nem tudott tovább készülni, mert hollywoodi munkáik annyira lekötötték a sztárokat. Cumberbatch olyan sci-fi/fantasy filmekben tűnt fel, mint a Star Trek, A hobbit Smaugja, vagy Doctor Strange, Freeman is hasonló utat járt be, hiszen ő lett Peter Jackson filmjeiben Zsákos Bilbó, valamint a Marvel univerzumba is betette a lábát a híresség, egy kisebb szerepben.

drakula-show2

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Drakula főszereplője ki lesz, ellenben ha Gatisséken múlik, akkor biztos, hogy minőségi alkotást kapunk újfent. A rendkívül jó vizuális megoldásokkal dolgozó Sherlock csúszása egyébként részben Moffat hibája is volt, aki a Doctor Who által volt elég komolyan lekötve. Rossz hír a rajongóknak, hogy a Sherlock várhatóan nem jelentkezik már új epizóddal, de ezt a legutóbbi évadfinálé befejezéséből amúgy is sejteni lehetett.

A Drakula esetében nagy kérdés még, hogy hasonló recepttel dolgoznak-e majd a készítők, mint a Sherlocknál, már a sztorit tekintve. A nyomozó modern korba való ültetése – Watson blogolásával körítve – ugyanis meglepő, de annál jobban működő húzás volt.

drakula-show3

A találgatások már megkezdődtek, hiszen Mark Gatiss korábban úgy nyilatkozott, hogy az 1958-as Drakula film, melyben Christopher Lee és Peter Crushing játszottak, nagyon tetszett neki. Az egyik leghíresebb vámpír Londonba költöztetéséhez egyébként könyves alapanyag is van, egy 1897-es regényben a vérszívó Angliába kellett, hogy költözzön, mert ott tudott friss vért keríteni magának.

Drakula a közelmúltban az NBC 2013-as produkciójában is feltűnt, az a sorozat csak egy évadot ért meg. Érdekesség, hogy a produkció Budapesten is forgott és a Vlad Tepest alakító Jonathan Rhys Meyers alkoholproblémái, valamint a satnya nézettség volt az oka, hogy az egyébként darkos és élvezhető széria nem folytatódott.

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?