Dzsihadisták szállták meg a Tatuint

A CNN jelentése szerint tanácsos elkerülni a Star Wars legendás forgatási helyszíneit Tunéziában, mert a környéken erősödik a dzsihadista aktivitás.

Például Tataouine városa (amelyről a film Tatuin bolygója a nevét kapta) azon terroristák útvonalába esik, akik Líbiába tartanak, hogy csatlakozzanak az ISIS-hez. A város mindössze 100 kilométerre van a határtól. A CNN úgy tudja, számos fegyvert és lőszert is találtak a környéken, többek között rakéta meghajtású gránátvetőt.

Bár maga Tataouine nem volt forgatási helyszín, nincs messze attól a helytől, ahol a Baljós árnyak egyes részeit vették fel. Itt található például Anakin és édesanyja háza. De a veszélyzónába tartozik Nefta is, ahol a történet szerint a Lars család háza, Luke otthona állt. A már romos épület maradékának megmentésére 2012-ben a rajongót akciót szerveztek.

Star Wars rajongók gyakran tűnnek fel Tunéziában, végigjárva az összes helyet, ahol különféle jelenetek készültek. Ezért is vált szükségessé, hogy a növekvő erőszak miatt figyelmeztetést adjanak ki.

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

1 Response

  1. solymosgyu szerint:

    Az új filmek forgatását ugye nem zavarja?

Vélemény, hozzászólás?