Elindult Neal Stephenson szerzői weboldala, a www.stephenson.hu

Elindult a többszörösen díjnyertes Neal Stephenson, az egyik legkülönlegesebb amerikai SF író weboldala. A látogatók a www.stephenson.hu címen mindent megtudhatnak a szerzőről, amit érdemes, életrajztól az író rakétákkal foglalkozó tanulmányán át a könyvtrailerig.
Neal Stephenson szatirikus kiberpunk regényével, a SnowCrash-sel robbant be a köztudatba. Sokak szerint ő volt az, aki William Gibson után megújította a kiberpunkot. Munkássága igen szerteágazó, a tudományos ismeretterjesztéstől az epikus történelmi regényciklusig szinte minden műfajban kipróbálta magát. A bostoni egyetemen földrajz-fizika szakon végzett író egyik legjelentősebb műve, a Hugo- és Locus-díjas Gyémántkor magyar nyelvű megjelenése apropójából a Metropolis Media elindította a szerző magyar nyelvű weboldalát, a www.stephenson.hu-t.
Az oldalon a látogatók többek között megismerkedhetnek a szerző életrajzával, magyarul megjelent köteteivel, képgalériát nézhetnek a szerzőről, illetve külföldi regényborítóiról. Olvasható a szerző sajátos nézőpontú tanulmánya a rakéták kifejlesztéséről, de megtekinthető a Gyémántkor trailere és néhány méltatás is a Stephensonról.

Látogassa meg most a www.stephenson.hu oldalt!

Neal Stephenson: Gyémántkor I-II. című köteteit 20% kedvezménnyel megrendelheti a Galaktika boltban.

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?