Ez történt a 2016-os BlizzConon

Idén is megrendezték az évente jelentkező BlizzCont. A rendezvény célja, hogy bejelentse a cég a legújabb játékait a nagyérdeműnek, valamint, hogy helyet adjon a játékosoknak a találkozásra, ismerkedésre, bulizásra.

cosplay-contest-winner

A bejelentések mellett cosplayerek és animátorok is összemérhették képességeiket, játékbeli és valós díjakért bemutathatták jelmezüket és digitális tudásukat. Szintén itt zajlott a World of Warcraft Aréna, a Starcraft II és a Hearthstone bajnokság, a Heroes of the Storm őszi kupája, illetve az Overwatch Világbajnokság.

meanstreetsofgadgetzan

A rendezvényen bejelentették többek között a Blizzard kártyajátékának, a Hearthstone-nak a következő, azaz negyedik kiegészítőjét, a Mean Streets of Gadgetzant. A kiegészítő december elsején lesz ingyenesen elérhető a Battle.net kezelőfelületén.  Az új kártyák főleg a goblinokat és a goblin város, Gadgetzan lakóit tartalmazzák. Új fegyverek, csapdakártyák, pirájapuskák jönnek, igazából minden ami goblin, benne lesz az új pakliban.

A kiegészítőben 3 új frakciót (maffiacsaládot) is adnak a játékhoz. Érkezik a „Grimy Goons”, „The Kabal” és a „Jade Lotus”, akikhez majd a játékos tetszőlegesen csatlakozhat. A maffiacsaládtagok különféle specifikus kártyákat fognak használni. Az egyensúly érdekében lesznek olyan kártyák is, amiket mind a három család tagjai használhatnak. Nagyon izgalmas lesz, hogy hová fog fejlődni ez a frakciórendszer és az új évad témája is egy lendületváltást ígér a Hearthstone fanoknak.

blizzcon-2016-sombra

Az Overwatch híveinek is izgalmas híreket közölt a Blizzard, ugyanis érkezik az új hős, Sombra.

Sombra, a mexikói hackerlány játékstílusában igen-igen hasonló lesz a konkurens játék, a Paladins egyik hőséhez Skye-hoz. Sombra főként láthatatlanságot fog használni, épp úgy, mint Skye. Viszont Sombra játékában az ellenfelek eszközeinek meghekkelése lesz a fő cél. Sombra képes lesz lekapcsolni az ellenfeleinek műszereit, azaz képességeit pár másodpercre, és ha gondban van, könnyen el tud majd teleportálni egy általa megjelölt helyre.

Az új hős mellett a Blizzard bejelentette, hogy az Overwatch hivalatosan is e-sport lesz, hasonlóan, mint másik játékuk, a Heroes of the Storm.

heroes-of-the-storm

A Heroes of the Storm játékosainak két új harcost mutattak be az idei BlizzConon. A Szövetségesek újfent elhunyt királya, Varian Wrynn, és az egyik ősisten, Ragnarok csatlakozik majd az Igazság Mezejéhez.

necromanter

Híreket kaptunk a Diablo III-ról is, mégpedig hogy a játék magába foglalja majd a régi kasztot, a Nekromantert az elkövetkező kiegészítőben.

A Diablo első része pedig ingyenesen játszható lesz a Diablo III-ban, ami azt jelenti, hogy teljes HD felújítást fog kapni a sztori. Mindent újramodelleznek az eredeti, klasszikus kinézetek alapján. A patch a régi játékosokat szeretné megcélozni, hogy ismét felidézhessék a Diablo I-érzést, és emellett menő tárgyakat és kinézeteket kapnak azok, akik az eseményen részt vesznek.

deep-mind

A Blizzard a jövőben együtt fog dolgozni a Google Deepmind, mesterséges intelligencia céggel, hogy a botokat még okosabbá tegyék a Starcraft 2-ben.  Az összefogás célja, hogy a robot tanulni tudjon az ellenfelétől, és a sokadik meccsen már ne essen bele ugyanabba a hibába, mint a legutóbbi mérkőzésen.  Az egész értelme, hogy rábírják a játékost más taktikák alkalmazására és érdekessé tegyék a botmérkőzéseket a profiknak is.

tomb-of-sargeras

A World of Warcraftban bejelentették a Legion következő patchét, a 7.2-eset, ami tartalmazza majd az új raid instát, a Tomb of Sargerast, ahol összesen kilenc új főgonosszal küzdhetnek meg a kalandorok. Továbbá számos mini holiday eseményt is bejelentettek, meg kisebb számváltoztatásokat a kasztok erőviszonyain. Sajnos a legacy szerverek ötletétől továbbra is elzárkózik a Blizzard, így erről idén sem hallhattunk sokat.

Míg a Hearthstone bejelentéseinél és kártyabemutatásainál óriási őrjöngésbe és üdvrivalgásba kezdtek az emberek, addig a Heroes of the Storm híreinél mindenki elment cigizni, vagy beszélgetni. A World of Warcraftos és az Overwatch-os újdonságokat érdeklődéssel fogadták, míg a Starcraftos és a Diablós hírek megosztották a termet.

Összességében elég lassú volt az idei BlizzCon. Sajnos meglátszik a hírekből is, hogy minél több játékra figyel a cég, annál kevesebbet tudnak beleadni a futó játékaikba. A BlizzCon továbbra is megmaradt annak, ami. Egy barátságos és varázslatos hely, ahol az emberek klántársakkal és online ismerősökkel, játékkészítőkkel találkozhatnak, és elmondhatják szemtől szembe a kritikáikat és kérdéseiket a készítőknek. Ha az újdonságokért annyira nem is, az atmoszféráért és a versenyekért idén is érdemes volt kilátogatni a BlizzConra.

 

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?