Ezek lesznek a legérdekesebb májusi képregénymegjelenések

Közeleg a nyár, mi jobbat tehetne az egyszeri geek a képregényolvasásnál, így rovatunkban most összeszedjük azokat a füzeteket, amelyek a legérdekesebbnek tűnnek májusban. Persze nem csak a szuperhősrajongóknak kedvezünk, lesz itt Mass Effect, Star Trek és Predator is, hogy a tősgyökeres sci-fi olvasók is jól érezzék magukat. Fontos leszögezni, hogy ezek a képregények angolul válnak elolvashatóvá hamarosan, de digitális formában simán és viszonylag olcsón beszerezhetőek a különböző cégek webshopjaiban.

Marvel

Az egyik legismertebb képregénygyár nagy újdonsága a Secret Empire című esemény lesz, ennek első számában Amerika Kapitány mutatkozik be a Hydra fejeként. A hősök feladata az lesz, hogy összefogjanak az új zsarnok ellen, aki újfent romba döntheti a világot. Ez a füzet kap egy kvázi spinoffot is, hiszen a Secret Empire: Uprising első számában a különleges ügynök, Fekete Özvegy előtt áll a feladat, hogy összeszedjen pár embert, aki Steve Rogerst eltángálhatja. És hogy mi a csavar az egészben? Fiatal szuperhősök tűnnek fel a képregényben. Nem lesz egyszerű dolguk, hiszen a Kapitány azért elég nagy múlttal és rengeteg tapasztalattal rendelkezik. A Secret Warriors első száma a SHIELD ügynökeinek szempontjából mutatja be a Marvel új eventjét, ők egy inhumanekből álló mutáns gárdát raknak össze, hogy segítsék a gonosz elleni harcot.

comics-may7

Májusban megjelenik még az All-New Guardians of the Galaxy, melyben az őrzők újfent összeállnak – egy kis szünet után -, hogy megmentsék az univerzumot a pusztulástól. Érdekesség, hogy saját képregénysorozatot kap Rocket mellett Star-Lord is, ez lesz a Star-Lord Annual, valamint jön az I Am Groot is, ez utóbbi érdekessége, hogy a mini Groot főszerepel benne. A Marvelnél látják, ezek szerint, hogy érdemes ráfeküdni erre a cukiskodó vonalra, mert az olvasók kajálják a dolgot. Az X-Men világából Jean Grey jelentkezik saját füzettel, Cable is egy alternatív dimenzióban találja magát, de új sorozattal jelentkezik Luke Cage is, és hamarosan megjelenik a Zombies Assemble, melyről itt írtunk külön hírt. Röviden arról van szó, hogy Tony Stark szülinapi buliját élőhalottak támadják meg és még Thor is átváltozik.

comics-may2

DC

A Marvel nagy vetélytársa, a DC is egy komolyabb event beröccentésével készül májusban, hiszen a Teen Titans Annualben felvezetik a Tini Titánok és Deathstroke közelgő összecsapását. A Trinity Annual viszont még ennél is érdekesebbnek tűnik, hiszen abban Lex Luthor bajba kerül és a Justice League segítségére szorul rá. A Wonder Woman Annual első száma is jövő hónapban jelenik meg, ez afféle antológia lesz, rövidebb és nagyjából különálló történetekkel. A füzetből többek között azt is elolvashatjuk, hogy miképp találkozott Diana először Batmannel és Supermannel. A Bane: Conquest elég elborult ötletet vet fel, Batman nagy ellensége ugyanis bűnözőkből álló birodalmat készül felépíteni benne. Mindemellett jön még az Injustice 2 első száma is májusban, a béke fenntartásával küszködő Denevéremberrel és a despota Supermannel a főszerepben. A nemrég bejelentett és széthype-olt videójáték már az első részéhez kapott képregényes támogatást, jól teszi a DC, hogy ilyen sokféleképp építi az univerzumát.

comics-may3

Image

A cég nagy eseményt ünnepel, hiszen jön az egyik leghíresebb karakterük, a Spawn 25. évfordulója, ezen alkalomból Spawn: 25th Anniversary Director’s Cut címmel adnak ki egy rebootot. Az Image másik nagy dobása, hogy visszahozzák a Youngbloodot, mely egy szuperhőscsapat ténykedéseit mutatja be, most éppen egy eltűnt világmegmentőt keresnek a főszereplők. Mindemellett jön még a Paklis, mely egészen érdekesen hangzik, az emberi sorsot feszegeti az új képregény, mely egy antológia lesz.

comics-may4

IDW

Az IDW egy egészen furcsa ötlettel állt elő, ők ugyanis elkészítik egy csomó ismert karakter és történet Funko Univerzumban játszódó verzióját. Így jön a Ghostbusters, akik egy élőhalott nindzsával harcolnak meg, de érkeznek még Shredder müzlitől tartó Tini Nindzsa Teknőcök, az X-Filesban Scully és Mulder járnak utána titokzatos UFO-jelenéseknek, és ne feledkezzünk el Judge Dredd Funkós változatáról se, aki ebben, az aranyosabb formájában is megmutatja, hogy ki a törvény jobbkeze. Amit még érdemes megemlíteni az IDW részéről, az a Star Trek: TNG: Mirror Broken első száma, mely szintén májusi megjelenést kapott, ebben Jean-Luc Picard gonosz mása tör az ISS Enterprise fedélzetére, hogy uralmat szerezzen magának a hajón, érdekes kis utazásnak tűnik ez a Mirrorverse-be.

comics-may5

Dark Horse

Több videójátékos képregény megjelenésére kell számítaniuk az olvasóknak májusban a Dark Horse részéről, hiszen jön a Bioware játékában, a Dragon Age univerzumban játszódó Dragon Age: Knight Errant első száma, ezt főleg a játék rajongóinak ajánljuk. A Mass Effect: Discovery a frissen megjelent Andromedához köthető és nem meglepő módon egy felfedezésről, na meg egy beépített misszióról szól. Emellett jön még a Predator: Hunters, melynek első száma arról szól, hogy a predátorok sok-sok év vadászat után a vad szerepkörében találják magukat.

comics-may6

Boom! Studios

Rögtön egy klasszikusabb horrorsztorival nyitunk a Boom! Studios esetében, hiszen jön a Destroyer első száma májusban, ebben Victor Frankenstein utolsó leszármazottja elveszíti a gyerekét egy rendőri lövöldözésben, ami a sötét tudományok útjára tereli. Merthogy mit tesz a nő? Na, mit? Hát, megpróbálja feltámasztani a gyerkőcöt. Májusban a képregénycég jóvoltából megjelenik a Power Rangers Annual is, ebben Tommy miatt új kalandokba keverednek a szuperhősök, de megjelenik még a Misfit City is, mely egész érdekesnek hangzik első olvasásra, hiszen egy oldschool kincsvadászatról fog szólni a füzet első száma.

(Cikkünk az io9 bejegyzése alapján készült.)

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?