Ezt tanácsolja Viggo Mortensen az új Aragornnak

Az Amazon rendkívül drága, a Trónok harca babérjaira törő A Gyűrűk Ura sorozatot készít, melynek első évada a fiatal Aragornnal foglalkozik majd. Egyelőre semmi információ nincsen arról, hogy ki fogja alakítani Gondor későbbi királyát, a Vándort a milliárd dolláros sorozatban. Viggo Mortensen azonban, aki a Peter Jackson-féle trilógiában a karaktert alakította, máris tanácsot adott leendő utódjának.

Azt mondanám, hogy bárki is kapja meg Aragorn szerepét, erősen ajánlom neki, hogy behatóan ismerkedjen meg A Gyűrűk Ura könyvekkel, mert csak így értheti meg a figurát és motivációt. Ezen felül is olvasásra biztatnám az ‘utódomat’, például az északi sagák és mitológia is segíthet felkészülni a szerepre. Tolkien ugyanis rengeteg motívumot vett át olyan sztorikból, mint a Völsunga saga, melyben Sigurd, a sárkányölő szerepelt – mondta el a Captain Fantastic sztárja a Collidernek.

Mortensen saját bevallása szerint már kiskorában megismerkedett az északi mítoszokkal és a kőkemény vikingekkel, így nem okozott számára gondot, amikor egy olyan férfit kellett eljátszania, aki sűrűn nyúlt a kardjához, hogy nézeteltéréseket oldjon meg. Az Amazon nagyon bízik A Gyűrűk Ura sorozatban, már tavaly ilyenkor is több évados berendelésről volt szó, így a fantasy rajongók reménykedhetnek benne, hogy méltó adaptációt kapnak.

Facebook hozzászólások

You may also like...