Fekete-fehérben is nézhető lesz a Logan

Amikor először reklámozni kezdték a legutolsó olyan filmet, amelyben Hugh Jackman Rozsomák bőrébe bújik, a marketingesek fekete-fehér képekkel hype-olták fel a Logant. Sokan abban reménykedtek, hogy az Old Man Logan képregény feldolgozása ilyen oldschool verzióban lesz látható a mozikban. A legújabb X-Men film azonban március elején bemutatkozott a nagyközönség előtt is, így világossá vált mindenkinek, hogy a Logan a színeket tekintve nem üt majd el az eddigi mutánsos adaptációktól.

Minden másban azonban igen, hiszen az eddigi Rozsomák filmeknél a Logan sokkal jobb lett. Talán az egyik legjobb szuperhősös mozi, simán lehet A sötét lovag trilógiával és a X2-vel egy mondatban emlegetni. A filmben a mutánsok már kipusztultak, csak Logan és Charles Xavier állja a sarat a nagyok közül, amikor feltűnik egy rejtélyes kislány, X-23, aki továbbviheti az örökséget. Iszonyú dinamika, vérengzés és depresszió árad a Loganből, szóval ez igazi felnőtt film lett, aki a maskarás Bosszúállókért rajong, az nem biztos, hogy élvezni fogja. Aki viszont két ikonikus X-Men karakter búcsúját akarja látni, az ne sajnálja a mozijegyre a pénzt, mert a Logant egyszerűen látni kell. Sok kritikus meggyanúsította a filmet, hogy csak ügyes reklámfogás, hogy a trailere ennyire jó lett, de a kilátástalanság és az utolsó mutánsok sorsa a több mint 2 órás játékidőben is pazarul működik.

logan2

Visszatérve a lényeghez, a Logan fekete-fehérben is látható lesz, ahogy azt a rendező James Mangold Twitteren megerősítette. Ez az alternatív verzió azonban a mozikba nem kerül majd be, inkább csak DVD-n, meg blu-rayen lesz érdemes keresni. A filmesek egyébként mostanában gyakrabban nyúlnak ehhez a trükkhöz, hogy többszöri újranézésre rávegyék a közönséget, hiszen a Mad Max: Fury Road is kapott egy Black & Chrome változatot.

Egy biztos, a Logan miatt örülhetünk, hogy az X-Men megfilmesítési jogai a FOX-nál vannak, hiszen ilyen kaszabolós, odaszólós filmet a családbarát MCU nem biztos, hogy le merne tenni az asztalra. Ne feledjük el, hogy ez a film is Rated R, ahogy a Deadpool is, mely szintén a FOX-nál van.

A Logan egyébként a pénztáraknál egyenesen hasít, 9,5 millió dollárt csengettek ki érte csak csütörtökön, ami az Apocalypse-hez és a Days of Future Pasthoz képest is rekord.

Az előzetest megmutatjuk még egyszer, kedvcsinálónak:

Facebook hozzászólások

You may also like...

1 Response

  1. solymosgyu szerint:

    Nem kellett volna bele ennyi vér. Vagyis még nem válaszoltak nekem az sf.magon. De ha sok van benne így már érthető. erontották. a fekete fehér ezt nem tudja orvosolni.

Vélemény, hozzászólás?