God Particle címmel az űrbe költözik a Cloverfield 3. része

2008-ban mutatkozott be a Cloverfield első része, mely ügyesen vegyítette a kézikamerás filmek technikáját a Godzillával. Lényegében pár New York-i fiatal szemével láthattuk, ahogy a várost végigtarolja egy hatalmas bestia és sok jóval kisebb, de annál barátságtalanabb szörnyeteg. A Cloverfield egy nagyon érdekes projekt volt, a filmet még hónapokkal később is elemezgették a filmes oldalak, hiszen a készítők telinyomták elrejtett easter eggekkel a sztorit. Ha például valaki a film végi sercegő hangot egy program segítségével megfordította, azaz a végétől az eleje felé kezdte el játszani, akkor azt hallhatta, hogy egy túlélő azt zihálja, hogy Godzilla “unokatesója” bizony nem pusztult el.

A folytatást ellenben nem jelentették be. Aztán 2016-ban a semmiből megjelent a Cloverfield Lane 10, mely egy szűkös térben, minimális költségekből forgatott thriller lett. Ebben egy fura öregembert, egy jónőt és egy egyszerű kisvárosi srácot zártak össze, és azzal nyomasztották a nézőket, hogy valami történt odakint. De egyedül a John Goodman által alakított fickó tudta, hogy mi az. Neki meg nem volt ki mind a négy kereke. Ellenben a film nagyot ütött, főleg, hogy ennyire el mert vonatkoztatni az első Cloverfield résztől. Nem is direkt folytatás lett, inkább csak egy univerzumban játszódtak.

A The Wrap szerint J. J. Abrams lesz a kvázi harmadik rész producere is, mely God Particle címmel készül és nagyon hamar, már 2017 februárjában mozikba küldik a filmet. A Paramount és Abrams nagyon komoly univerzum-építésre adja a fejét a hírek szerint, ugyanis évente kaphatunk majd újabb Cloverfield filmeket. A történet szerint egy csapatnyi asztronauta valami ijesztőt talál az űrben, ami alapjaiban rengeti meg azt, ahogy eddig gondolkoztak. Emellett nyilván a horror sci-fi műfajának sajátosságai miatt az életükért is küzdeniük kell majd. A God Particle február 24-én lesz először látható a mozikban.

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?