Gotham évadpremier

Immáron harmadjára tért vissza a képernyőkre a DC képregények világában játszódó népszerű noir-sorozat, a Gotham. Az első két évad is kifejezetten jól sikerült, nem is nagyon tudnék kiemelkedő hibát mondani a szériára. A hangulat kellőképpen sötét (igaz, néhol már-már borzasztóan nyomasztó a képi világ), a tipikus Batman-ellenlábasok kreatívan vannak megalkotva, s a rajongóknak kedvezve a széria tele van easter eggekkel.

A harmadik etap története fél évvel a második évad záró epizódja után kezdődik, de Gotham nem sokat változott – már, ami a bűnözést illeti. A város még mindig a törvényt elutasító gaztevők fellegvára, csak az alvilág hierarchiája alakult át némiképp. Pingvin uralja a maffiát a városban, de megtudhatjuk, hogy neki sem fenékig tejfel az élet.

Fish Mooney összegyűjtötte az Indian Hillben kísérletek alá vetett mutánsokat, velük ijesztgeti a gothami polgárokat, de fény derül az erejük mögött álló titokra is. Az ifjú Bruce Wayne Svájcból visszatérve próbálja ráncba szedni a milliárdokat érő vállalatát, miközben a fejvadásznak állt Gordon vadássza a szökött fegyenceket Gothamben.

Az első epizód sok szálat markolt fel rögtön kezdésnek, és nem is tudom, melyik tűnik a legizgalmasabbnak. A szálak kifejtése nyilván a szezon többi részére hárul, de már bepillantást nyerhettünk a Baglyok Tanácsának titkos világába, amely valószínűleg a fő bonyodalmat hivatott bemutatni.

Újabb híres gonosztevők fognak feltűnni az idei szezonban, a hirtelen megidősödő Poison Ivyt hamarosan láthatjuk is a képernyőn, de érkeztek pletykák Jerome (Joker?) visszatérését illetően, de nem kizárt, hogy Mad Hatter is előtérbe kerül.

A kis Ivy sokat nőtt egy epizód alatt…

 

Néhány epizódonként előkerül a poén, miszerint mi lenne, ha az egész sorozat végén kiderülne, hogy Gordon lesz Batman. Lassan kezdem nem viccként felfogni a helyzetet, hiszen a renegát detektív egyre keményebbé válik, és már majdnem a törvényen kívüli igazságszolgáltató szintjén áll.

A hangulattal ezúttal sincs probléma, a jellemző noir-atmoszféra ismét mindent átitat, a sötét humor megfűszerezi mindezt, de mégis a szereplők viszik el az egész sorozatot. A színészek mára teljesen belenőttek karakterükbe, és kezd kialakulni a sokak által jól ismert eredeti szerepük. Ha csak egy pillanatra is belegondolunk abba, hogy valamikor a jövőben ők lesznek Batman társai, avagy ellenfelei, igazán pozitív összképre lehet számítani.

gordon batman suit

Reméljük, eljön a Gotham azon időszaka, mikor már a történet szerint eltelik legalább tíz év, mire Bruce először ölti magára a denevérjelmezt. Akkor lenne igazán teljes a cselekmény, ha láthatnánk a tökéletesre kiforrott karaktereket és Gotham késői ábrázatát.

Addig is, élvezzük a harmadik évad legújabb történéseit.

Facebook hozzászólások

cjcore

"Az írás egyfajta önhipnózis, amelynek során gyakori a teljes érzelmi újraátélés, és olyan félelmek kelnek életre, amelyekről azt hittük, rég meghaltak." - Stephen King

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?