Guillermo del Toro szörnyes love sztorija tarolt a 90. Oscar-gálán

A víz érintése lett a Legjobb film kategória győztese, olyan vetélytársakat maga mögé utasítva, mint a Lady Bird és a Dunkirk, de Guillermo del Toro egyéni díjnak is örülhetett, hiszen ő lett a Legjobb rendező is egyszersmind. Mindemellett a Legjobb filmzenék között is diadalmaskodni tudott A víz érintése és a Legjobb látványtervezésnek járó elismerést is elhozta a film a 90. Oscar-gáláról.

Az SFF filmek rajongóinak jó este volt ez, hiszen a Szárnyas fejvadász 2049-et is elismerték, a részben Budapesten forgatott cyberpunk alkotás ugyanis a Legjobb operatőr és a Legjobb vizuális effektek technikai díjakat nyerte meg az Oscaron. Az elmúlt hónapok egyik legjobb animációs filmje, a Pixar stúdió újdonsága, a Coco is nyert kategóriájában, ami szinte papírforma volt. A Coco ráadásul bezsebelte a a Legjobb betétdal kategóriában is a győzelmet, így duplázni tudott.

Sajnos Enyedi Ildikó misztikus filmje, a Testről és lélekről nem lett a Legjobb idegennyelvű film ezúttal, mindazonáltal nagy dicsőség a magyar filmiparnak, hogy zsinórban három évben is ott voltunk az Oscar-gálán.

Facebook hozzászólások

You may also like...