HarmonQuest sorozatajánló: Rejtett kincs, nem csak hardcore szerepjátékosoknak

Dan Harmon, a Rick & Morty és a Community sorozatok alkotója 2016-ban hozta tető alá és mutatta be a HarmonQuest című szerepjátékos sorozatot, mely még a levérmesebb fantasy rajongóknak is újat hoz. A produkció arról szól, hogy Erin McGathy, Jeff B. Davis, illetve Spencer Crittenden társaságában ül egy asztalnál Harmon és dobókockával, illetve a fantáziájuk segítségével haladnak előre egy olyan képzeletbeli birodalomban, ahol a mágia, az orkok és a pokol is teljesen hétköznapi jelenségek. A HarmonQuest azért segít a nézőknek, mert miközben a játékosok hangját halljuk, mi animáció formájában látjuk a történéseket. A szereplők közül Crittenden a sorozat írója és maga a játékmester, aki a HarmonQuest istene, az eddig 20 részes produkció érdekessége pedig, hogy minden epizódban van egy-egy ismert vendégszereplő.

A HarmonQuest főleg azoknak szól, akik ráuntak a kissé ellaposodott Rick & Mortyra, mely előbb-utóbb ugyanúgy a mainstream áldozata lehet, mint anno a Family Guy és a South Park. A szériában szereplő karakterek pont azért érdekesek, mert Dan Harmonék elég jófejek, így bárki azonosulni tud a harci énekkel támadó barbárnővel, Beorral, a fél-ork rangerrel, Fondue Zoobaggel, vagy épp a goblin tolvajjal, Boneweevillel. A HarmonQuest nem csak azért erősen ajánlott néznivaló, mert igencsak fordulatos a történet, de még a humort is ügyesen csepegtetik a folytatásos sztoriban.

A vendégszereplők egyébként helyenként javítanak a részeken, azonban akadnak olyanok is, akiken látszik, hogy képtelenek beleélni magukat ebbe az elborult fantasy-világba. A mindig kínosan feszengő Aubrey Plaza azért itt is a jobbak közé tartozik, ahogy a Silicon Valley-ből ismert Kumail Nanjiani is fergeteges az első szezonban. Elizabeth Olsen a HarmonQuest egyik nagy meglepetése, a színésznő epizódja ugyanis talán a legjobbak közé tartozik, de muszáj megemlíteni még Jason Mantzoukast, illetve Nathan Filliont, mert ők szintén nagyon beleélik magukat a világmegmentő küldetésbe.

Fondue Zoobagék azonban nem tipikus hősök, ők azok, akik képesek egy rossz lépéssel rászabadítani a poklot a világra. Ezt meg is teszik többször a HarmonQuest első két évadában, de az egyszeri néző képtelen a szedett-vedett csapatra haragudni, mert legalább nem rosszindulatú “idiótákról” van szó. A játékmester, Spencer Crittenden külön méltató szavakat érdemel, ő ugyanis az, aki a HarmonQuest isteneként a részeket fordulatossá és izgalmassá teszi. Igazi hipszerről van szó a személyében, aki hosszú hajával és nagy szakállával érdekes jelenség, de abból a fajtából, aki a légynek se tudna ártani.

Ahogy a címben leírtuk, nem csak a műfaj hardcore rajongóinak találták ki a HarmonQuestet, akik már 8 éves koruktól kezdve a D&D-n függtek, bárki számára fogyasztható és vicces a produkció. Ez azért jó főleg, mert nem kell nerdnek lenni ahhoz, hogy elmerüljünk ebben a kifacsart világban. A HarmonQuest korántsem annyira elborult, mint a Rick & Morty, ráadásul eldugott csatornákon megy, így remélhetőleg a következő évadok is megtartják ezt a “rejtett kincshez hasonló” stílusukat és státuszukat.

Értékelés: 9/10

Facebook hozzászólások

You may also like...