Harry Potter játék jön a Pokémon Go fejlesztőitől

A Pokémon Go már bizonyította, hogy a kiterjesztett valóságos (augmented reality) videojátékoknak lehet jövője. 2016-ban ugyanis a pokémonokat kergető gamerek száma minden várakozást felülmúlt, ráadásul mobilos versenytársait is jócskán legyőzte a játék. A Pokémon Go felkapottságának az oka egyszerű: mindenkinek van mobilja, és rengeteg nézőt megfogott magának az animációs sorozat világa.

Ebből a példából okulva hozzá is láttak a fejlesztők ahhoz, hogy még egy, a popkultúrában jól ismert témát vigyenek a mobilok képernyőjére, mégpedig a Harry Pottert.

A készülő programról nem sokat tudni, csak azt, hogy a játékot Wizards Unite-nak nevezték el. A játékosoknak a valós környezetet kell majd felfedezni, de ha nincs mobilneted, akkor ismét kizárt, hogy előbbre juss a játékban, pontosan úgy, mint a Pokémon Go-ban. A játékban várhatóan lehet majd varázsolni, legendás lények után kutatni és interakcióba lépni egymással.

harry potter wizards unite

A Niantic, azaz a játék készítője szerint több funkcióval akarják ellátni az applikációt, mint a Pokémonos elődjét. Hogy ez mit takar, egyelőre nem tisztázott, de varázspárbajt mindenképpen szeretnénk látni a játékban. Az biztos, hogy az érdeklődésünket felkeltették a bejelentéssel, kíváncsian várjuk az új próbálkozást.

Facebook hozzászólások

You may also like...