Hatalmas botrány után talált új rendezőt a Han Solo film

A rajongók legnagyobb megdöbbenésére a Lucasfilm két napja kirúgta a Han Solo című Star Wars spinoff két rendezőjét, Phil Lordot és Christopher Millert. A film már öt hónapja forgott, csupán pár hétnyi anyagot kellett volna felvenni, de a sajtó értesülései szerint a Disney-nél nem voltak elégedettek azzal, ahogy a készítők hozzáálltak a műhöz. Lord és Miller főleg a LEGO Movie és a Jump Street filmek miatt lettek híresek, azokban a főszereplők infantilis humorral és nagyon egyszerű és helyenként bunkó stílussal támadtak. Az első pletykák szerint a Lucasfilm fejesének, Kathleen Kennedynek épp ez nem jött be, a Han Solo film stílusa, melyben a főszereplő és a Trónok harcából ismert Emilia Clarke is alulteljesített, az eddigi felvételek alapján. Blockbuster filmeknél nagyon ritka, hogy a rendezőket ilyen késő stádiumban kirúgják, ezért 2 napja áll a bál Hollywoodban Han Solóék miatt és a sajtó is csak erről beszél. De mi is történt valójában?

A Hollywood Reporter szerint az alkotók Lawrence Kasdannal balhéztak össze, aki többek között a Birodalom visszavág és Az elveszett frigyláda fosztogatói című klasszikusok forgatókönyvírója volt, és a Han Solo spinoff történetén is ő dolgozott. Míg a kirúgott rendezők épp arról voltak híresek, hogy milyen jól kezelik a humort és, hogy szeretnek a filmjeikbe improvizált ötleteket is belepakolni, addig Kasdan úgy gondolkozik, hogy ami a lapon van, annak kell a filmben is megjelennie.

hs-2

A kreatív nézeteltérések mindemellett abból fakadtak – egy belsős forrás szerint -, hogy Lordék nem megfelelően álltak hozzá Solo karakteréhez.

Az embereknek meg kell érteniük, hogy Han Solo nem egy komikus figura, sokkal inkább önzőség és szarkasztikus hozzáállás jellemzi a karaktert – magyarázta a neve elhallgatását kérő insider.

A feszültségek már február óta jelen voltak a forgatáson, a készítők azonban úgy gondolták, hogy meg lehet ezeket oldani. Kathleen Kennedy, a Lucasfilm feje azonban úgy döntött, hogy Kasdant támogatja, aki a Birodalom visszavág és A jedi visszatér című Star Wars filmekben is sokat alakított Han Solo karakterén és itt is egyedi ötleteken törte a fejét. Lord és Miller a munkálatok miatt Londonba tette át főhadiszállását, amikor pedig a sajtóban elterjedt a kirúgásuk híre, teljesen értetlenül álltak a dolog előtt.

hs-3

Volt egy víziónk, ahogy a készítő partnereinknek is, és ezek sajnos nem egyeztek. Nem szeretjük a kreatív nézeteltérés szót, de itt arról volt szó. A körülmények ellenére büszkék vagyunk a stábra, akikkel dolgozhattunk – áll a rendezők keddi közleményében.

Úgy tűnik, hogy a Disney és a Lucasfilm vért izzad mostanában, hogy az újító hangvételű Star Wars filmjeiket tető alá hozzák, hiszen a Zsivány Egyes esetében is újraírtak jeleneteket és újra is kellett forgatniuk egy csomó anyagot, mindössze 6 hónappal a film premierje előtt. Lord és Miller ezek után a DC-hez igazolhat, ugyanis a Flash film rendezőt keres, ami viszont ennél is érdekesebb, hogy a Disney már be is jelentette a Han Solo film új készítőjét.

Aki pedig nem más, mint Ron Howard.

hs-4

Mivel a Han Solo film háromnegyedét már leforgatták, ezért szinte precedens nélküli, hogy egy alkotónak innen kelljen helyre pofoznia a “félkész” művet, így Ron Howard előtt nehéz feladat áll. Főleg, hogy a hírek szerint nem csúszik a 2018-as premier, igyekeznek a tervek szerint haladni a Lucasfilmnél, már amennyire az ilyen körülmények között lehetséges. Az amerikai sajtó szerint most a következő lépés, hogy Howard találkozik a film sztárjaival, azaz a Han Solót játszó Alden Ehrenreich-el, Donald Gloverrel, aki Lando Calrissiant alakítja, Woody Harrelsonnal, Emilia Clarke-kal és Thandie Newtonnal – többek között, majd megnézi az elkészült anyagot, és próbál megoldást találni arra, ami nem tetszik Kennedyéknek a filmben.

Ron Howardot a szakma egyrészt az 1995-ös Apollo 13 rendezése miatt ismeri, illetve a szakember Oscart kapott az Egy csodálatos elméért 2002-ben, valamint az is kiszivárgott korábban, hogy az első Star Wars előzményfilm direktorának is fel akarta kérni George Lucas az alkotót. Vajon akkor jobb lett volna a Baljós árnyak?

hs-5

Howard mostanában készített filmjei, például az Inferno, rendre alulteljesítettek a pénztárnál, a HR szerint azonban az alkotó biztos megoldásnak tűnik a Han Solo spinoff befejezésére.

Természetesen Kennedy részéről elhangzott még egy elég vicces PR-nyilatkozat:

Nagyszerű forgatókönyvünk van, elképesztő készítőgárdánk és színészeink, valamint az elkötelezettségünk, hogy jó film legyen a Han Solo, megkérdőjelezhetetlen. Így Ron Howard csatlakozása lelkesedéssel tölt el mindannyiunkat….

Fő az optimizmus. A Han Solo film 2018 május 25-én debütál a mozikban. Meglátjuk.

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?