II. VIECC Vienna Comic Con – 2016 november, Bécs

A Második VIECC VIENNA COMIC CON-on igazi sztárparádéban lehet részünk: Jeri Ryan (Star Trek), Kristian Nairn (Trónok harca) és John Rhys-Davies (Gyűrűk ura) is a rendezvény vendége lesz!

2016. november 19-én és 20-án a bécsi belváros közelében található Messe Wien Kongresszusi Központ ad otthont az immár második alkalommal megrendezésre kerülő VIECC Vienna Comic Con kiállításnak. Az esemény a Reed Exhibitions és a New York Comic Con, a Star Wars Celebration és más népszerű amerikai, európai, indiai, ázsiai és ausztrál popkultúra-rendezvények szervezőjeként ismert ReedPOP együttműködésének gyümölcse. Az első, kiugróan sikeres VIECC tavaly teltházzal, több mint 17 ezer rajongó részvételével zajlott.

viecc6

A geekek, a nördök és a rajongók Mekkája

A VIECC a filmekről, tévésorozatokról, a képregényekről és a képregényrajzolókról, a cosplayről és a videójátékokról szól. Két napon át a geekek, a nördök és a rajongók Mekkája, akik ilyenkor a legkülönbözőbb  hátterekből bukkannak fel  és a világ minden tájáról – különösen a szomszédos országokból érkeznek: Szlovákiából, Magyarországról, Csehországból és Lengyelországból. A rajongótábor óriási, és a VIECC témáit élénk érdeklődés kíséri. 2015-ben több ezer rajongó érkezett jelmezben, vagy kedvenc filmje, tévésorozata valamelyik szereplőjének öltözve, ezzel is emelve a rendezvény különleges hangulatát.

Cél: túlszárnyalni a premier sikerét

A szervezők célja felülmúlni a tavalyi, első rendezvény sikerét. A Reed Exhibitions 25 ezer rajongó érkezésére számít, ezért a VIECC 2016 kiállítóterét is 23 ezer négyzetméterre bővítette. A nagyobb kiállítótér több helyet biztosít a közel 300 kiállítónak, az Artist Alley-nek és a rajongói csoportoknak, valamint egy nagyobb, 1400 főt befogadó nagyszínpad kialakítása is folyamatban van.

viecc4

Sztárvendégek a televízió és a film világából

A VIECC a szórakoztatóipar több világsztárját is felvonultatja. Jeri Ryan (Star Trek: Voyager; Esküdt ellenségek /Law & Order: New York/; Boston Republic; O.C. California – Az örök fény birodalma) ez alkalommal látogat első ízben Bécsbe. A sztárvendégek között lesz még John Rhys-Davies (Indiana Jones; Gimli a törpe a „Gyűrűk ura” trilógiából) és Kristian Nairn (Hodor a Trónok harca kultsorozatban). Nairn részt vesz a nagyszínpadon tervezett nagyszabású pódiumbeszélgetésen a Trónok harcáról. A szervezők az HBO nagysikerű sorozatának egy másik szereplőjét és meghívták, aki szintén csatlakozik a beszélgetéshez.

Képregények

A VIECC 2016 kiemelt témája a képregények világa, ezért számos ismert nemzetközi képregényrajzolót várnak a rendezvényre, köztük  Achdé-t, a Lucky Luke grafikusát, Chris Hamer-t az USA-ból (UrbnPop Byron the One Eye Monster) és Adam Hughes-ot. A VIECC sztárvendége Andy Price lesz, a kiemelkedően sikeres Én kicsi pónim: Varázslatos barátság (My little Pony: Friendship is Magic) vezető grafikusa. A rendezvényen jelen lesz a sokoldalú német művész, Tommy Krappweis is, a KiKa „Bernd das Brot” karakterének megalkotója és a „Mara and the Firebringer” fantasy-trilógia rendezője.

viecc5

Közel 60 művész már lefoglalta helyét az Artist Alley-n

A VIECC 2016 a művészek standjai számára is jóval nagyobb teret biztosít a tavalyinál. 61 osztrák és külföldi művész máris helyet foglalt magának az Artist Alley-n, köztük például Collette Turner, Nigel Sade, Hector Morgan, Sarah Wilkinson, caffecupcake, Yunuyei, a Plem Plem Productions, V i k i B u N N y, Bernd Trübswasser és sokan mások.

Rajongói csoportok

A geekek és nördök kiállításának hangulatához a VIECC-re érkező számos rajongói csoport is hozzájárul. Az 501-es Légió Ausztriai Helyőrsége (Star Wars) itt ünnepli megalakulásának 10. évfordulóját. A LARP Austria (Live Action Role Play) további rajongókat toboroz az egyre bővülő közösséghez. A Star Trek univerzum rajongói csoportjai közül a Galactic Friendship és a Vulcan Spirit képviselteti magát a kiállításon.

A Steampunk új téma a VIECC-en. A Steampunk a sci-fi vagy a science fantasy erősen technológiaközpontú alműfaja, amelynek esztétikai, képi világát a XIX. század gőzgépei inspirálják. A vendégek között lesz Anja Bagus (http://www.anja-bagus.de/), Detlef Tams német színész és Carsten Steenbergen is (a „Steamtown” című regény írója).

viecc2

VIECC Cosplay Bajnokság

A VIECC keretében második alkalommal kerül sor a VIECC Cosplay Bajnokságra, Kelet-Közép-Európa legnagyobb és legrangosabb versenyére. A bajnokság az egyik állomás a ReedPOP „Quest for the Crown” cosplay versenysorozatában, amely a világ legjobb cosplay jelmezeit jutalmazza. A versenyzők négy kategóriában indulnak: kidolgozás, fegyverzet, FX és életnagyságúnál nagyobb jelmezek. Minden kategória győztese érmet és két hétvégi belépőjegyet kap a VIECC 2017 kiállításra. A versenyzők közül választják majd ki a „show legjobbját”, aki 2017 áprilisában Chicagóban, a VIECC képviselőjeként szállhat harcba a „Crown Champion of Cosplay” címért (az utazás minden költségét a VIECC állja). Valamennyi résztvevő ajándékcsomagot kap az FM4 osztrák rádióállomás jóvoltából.

A VIECC Cosplay Bajnokság tavalyi győztese, Kormányos Jack (Transformer Wheeljack), az idei chicagói C2E2 versenyen második helyezést ért el. További információ és videó Kormányos Jack látványos szerepléséről: www.cosplaychampionships.com. Jelentkezés: www.viecc.com.

VIECC jegyek

Jegyek vásárolhatók (minden kategóriában) online www.viecc.com/en/tickets vagy az oeticket.com oldalon.

 

További információ:  www.viecc.com

Facebook: www.facebook.com/vieccviennacomiccon

Twitter: @VIECCVienna #VIECC

Instagram: https://instagram.com/vieccviennacomiccon/

Youtube: http://bit.ly/VIECCYouTubeChannel

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?