Itt az augusztusi Galaktika

A Galaktika magazin augusztusi számát Vaszilij Golovacsov novellájának befejező része nyitja, melyben továbbra is fennáll a gigászi aszteroida veszélye. Elizabeth Bear és Sarah Monette élő űrhajója, akárhogy irányítják, mégis a Nagy Semmi felé törekszik. Jack C. Haldeman II írásában az új adóelosztó rendszerrel az általános közjó állapota valósulhat meg az emberiség számára. Vandana Singh „Feledés”-e egy galaktikus nyomozás és bosszú históriája. Dmitrij Kalinyin novellájában egy fura lény beszél egy stalker bekebelezéséről. Robert Sheckley a pszi-képességűek működéséről bizonyítja be, hogy a használati útmutatójuk félrevezető. A havi retro Dean Whitlock „Egymillió dollárt érő találat” című novelláját eleveníti fel. A magyar szerzők közül Szélesi Sándor (A BEAVATÁS SZERTARTÁSA) egy beszélgetést jelenít meg egy háromszázmillió fényévnyire lévő galaxishalmaz apropóján, Szilvási György pedig egy nem mindennapi pankráció keretében a szabad küzdelemről elmélkedik.

Rendhagyó módon egyperces képregények váltják egymást a többi írás közé beillesztve. A szférák zenéje a számítógépes játékok muzsikájának rejtelmeibe ad bepillantást. A Kapcsolatfelvétel az SF szakosztály évadzáró előadásáról, a MondoConról és a III. S.T.A.L.K.E.R.-maratonról számol be. A filmrovat az új Star Wars-filmgenerációról oszt meg kulisszatitkokat.

A tudományos főanyag a radioaktív hulladék tárolásával kapcsolatban tesz fel alapvető kérdéseket. A lapban olvashatók még érdekes írások a bringaradarról, egy kőművesrobotról, kerékpáros lézerjelzésekről, okospalackról, valamint a digitális középkor rémhíréről.

Az XL-kiadás Andy Duncan és Ellen Klages Wakulla Springs című kisregényét tartalmazza, ezenkívül a két szerző 1-1 saját novelláját.

A Galaktika 305. száma már kapható a szerkesztőségünkben és az interneten. Az újságosoknál pedig augusztus 4-től érdemes keresni.  Az XL-változatra továbbra is előfizetőként lehet szert tenni.

 

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?