Jodie Whittaker az új Doktor

A wimbledoni férfi döntő után jelentették be, hogy ezúttal ki is bújik a Doktor szerepébe a Doctor Who következő évadában. A befutó végül a fogadóirodák kedvence, Jodie Whittaker lett.

A Broadchurch című sorozatból ismert Whittaker az első színésznő, aki eljátszhatja a Doktort. A színésznőt először az év végén láthatjuk a sorozatban a karácsonyi epizódban. Az új Doktor mellett a sorozat új showrunnert is kap: Steven Moffatot a Broadchurch készítője, Chris Chibnall fogja váltani.

“Túl izgatott vagyok, hogy elkezdjem ezt a fantasztikus utazást – Chrissel és minden Who-fannal együtt ezen a bolygón. Több mint megtiszteletés, hogy eljátszhatom a Doktort. Ez egy visszaemlékezés mindenkire, aki valaha voltam, miközben egy olyan előrelépést is jelent, ami magába foglal mindent, ami a Doktort megtestesíti: a remény. Alig várom már. “

– nyilatkozta a színésznő a BBC News-on.

Maga a tény, hogy a 13. Doktor nő lett nem meglepő. Capaldi visszavonulása után hamar megkezdődtek a találgatások az új Doktor kilétét illetően, és a spekulációk során több színésznő neve is felmerült, köztük Tina Swinton (Doctor Strange), Natalie Dormer (Trónok harca, Tudorok), Phoebe Waller-Bridge (Fleabag, Vaslady, Broadchurch), Michaela Coel (The Aliens, Chewing Gum). A férfi színészek közül pedig Kris Marshall (Halál a paradicsomban, Halálos temetés) is elég népszerű jelölt volt, a bejelentés előtt pedig még Ryan Cartwright neve is szóba került, mint jövőbeli Doktor. A színészek előző szerepeit és karakterüket elnézve mindenkiből érdekes Doktor válhatott volna, de Jodie Whittaker Broadchurchben nyújtott alakítása és a lenti belépője alapján a készítők jól döntöttek.

Kíváncsian várjuk a 13. Doktor debütálását!

Facebook hozzászólások

Sophi

"az önéletrajzban, mint az irodalomban általában, ami történt, az nem olyan fontos, mint az, amiről a szerző meg tudja győzni a közönségét…" - Salman Rushdie

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?