Kipróbáltuk a frissen megjelent Pokémon: Let’s Go-t

Az új Pokémon: Let’s Go a Nintendo Switch-re érkezett első Pokémon szerepjáték, amely a régi Pokémon Yellow 3D-s remake-je, és akár a Pokémon GO-ban szerzett pokémonjainkat is áthozhatjuk erre a játékra. Tehát most már tényleg használhatjuk harcra a GO-ban megszerzett állatkáinkat.

A Pokémon Let’s Go mindent tartalmaz, amit a Pokémon Yellow, és még egy-két extrát is. Az új játék esztétikailag igen hasonlít az 1998-as változatra, és még játékmenetben is visszakapjuk azt az érzést, mint amikor a pokémonos szerepjáték első változatával játszhattunk. Néhány érdekes részlet viszont meg lett változtatva, például régen amikor magas fűben, vagy sötét barlangokat fedeztünk fel, minden lépésünknek volt valamennyi esélye, hogy egy vad pokémonba botlunk.

Ezt a játékból kivették, és  most már szabad szemmel láthatjuk, hogy hol vannak a vad pokémonok, tehát szabadon kiválaszthatjuk, hogy akarunk-e velük harcolni vagy sem. Mindemellett áthozták a pokémon fogási rendszert a Pokémon GO-s mobil játékból, hiszen mostantól nem kell megküzdenünk, és legyengítenünk az elkapni kívánt pokémont, szimplán meg kell dobni egy pokélabdával, és már a miénk is lehet az a bizonyos szörnyecske.

A pokémon-vadászat a Switchen teljesen szerencse alapú lett így, hogy kivették az előzetes legyengítési fázist, viszont most az új pokélabda alakú kontrollerrel ügyeskedhetünk. Ezt a játék mellé kapjuk, hiszen azt kell lendítenünk a képernyő felé, hogy elfoghassunk egy szörnyeteget. A pokélabda kontroller nagyon jól működik a játékkal, kettő gomb található rajta, ezzel irányíthatjuk az interface-eket a játékban, illetve még a pokélabda közepén egy joystick, amivel a képernyőn a karakterünket mozgatjuk.

A játéknak két verziója van, a Pokémon: “Let’s Go Pikachu!” és “Let’s Go Eevee!”. A két verzió nagyon hasonlít egymásra, azzal a különbséggel, hogy az egyikben Eevee, a másikban Pikachu a társunk a kalandjaink során.

A játékot a Poké Ball Plussal együtt ajánljuk játszani, hiszen csak úgy izgalmas, ha egy valódi pokélabdával a kezedben harcolsz a Rakéta csapat ellen. A régi pokémonok mega-evolúcióját is megszerezhetjük a játékban, ha kedvünk tartja, és ha integráljuk a mobilos játékunkat, a Let’s Go változattal, akkor egy különleges Meltan pokémont is szerezhetünk. Így kell remake-et csinálni!

Sokan fanyalognak a kisebb-nagyobb változtatások miatt, de a játék így is szórakoztató, és remek kikapcsolódást nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Elsősorban ne gondoljunk úgy erre a játékra, mint egy nagyon fontos Nintendo címre, ez egy sokadik spinoffja a mobilos Pokémon GO nevű spinoffnak, és nem is szabad emiatt nagy elvárásokkal megközelíteni.

Facebook hozzászólások

You may also like...