Kitiltották a cosplayeseket a floridai Comic Conról

A képregényes találkozók manapság már leginkább arról szólnak, hogy tévés, filmes stábok kimennek találkozni a közönségükkel, a standokon árulnak egy csomó képregényt, meg popkult játékot, illetve rengeteg Harley Quinnek meg Batmannek öltözött figura sétálgat össze-vissza. Ha valaki a legminőségibb rendezvényekre vágyik, akkor irány a Comic Con, nem is kell messzire menni, hiszen Bécsben is van már, de az igazi szakbarbárok képesek elmenni San Diegóig vagy New Yorkig. Lelkük rajta, egy közös kép Hodorral azért elég sokba kerül. Na, már most nemrégiben az történt, hogy a március 12-én megrendezésre kerülő floridai Comic Conról, az Elite Conról kitiltották az összes cosplayest, mondván ők inkább a standokra és a játék, illetve képregényeladásokra akarnak koncentrálni.

Ez egyrészt azért ostobaság, mert hihetetlen hangulatot képesek teremteni a látogatók mindössze azzal, hogy beöltöznek különféle figuráknak, másrészt bepöccentik a szervezők a saját közönségüket. Az ember mondhatná, hogy persze, igazuk van, hiszen a cosplayesek mindig csak a problémákat generálják. Hiszen még a Comic Conos sajtóbelépőkre is rá kell írni, hogy ne tessék inzultálni a lengén öltözött Wonder Womaneket, se fogdosni, mert nem kiállítási tárgyak. Nagyon szomorú, hogy erre külön fel kell hívni a figyelmet (és nincs ennyi eszük maguktól az újságíróknak), az Elite Conosok viszont ezzel a kitiltós húzásukkal leginkább arra az emberhez hasonlíthatók, aki köp egyet az ég felé és beáll alá.

cosplay-tiltas2

Az Elite Con facebook oldala a bejelentést követően mintegy felrobbant, az emberek felháborodtak. Még azok is, akik nem öltöznek be, ugyanis a többség tényleg szereti a színes forgatagot, amit a cosplayesek generálnak.

A rendezvény szervezői mindezek után egy posztjukban kifejtették, hogy ők egy kisebb rendezvény az igazi, nagy Comic Conokhoz képest, nincs nekik kapacitásuk arra, hogy az emberek mindenféle maskarákban szaladgáljanak. “Your funeral” – ahogy a jól kiművelt angol arisztokrata mondja, de így lehet, hogy látogatóik se nagyon lesznek, akik megvásárolják a kiállított termékeket.

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?