Lássuk, milyen lesz az új Wilson-regény!

Ahogy azt már korábban bejelentettük, hamarosan érkezik kiadónk gondozásában Robert Charles Wilson Affinitások című regénye. Lássuk, miről szól a könyv és hogy külföldön milyen borítókkal jelent meg!

Wilson 2015-ben jelentkezett The Affinities című alkotásával, melynek fókuszában az áll, hogy vajon miért sújtja annyi nehézség az emberiséget a klímaváltozástól kezdve a gazdasági egyenlőtlenségen át az egész földkerekséget sújtó éhezésig? A regényben adott válasz alapján pedig azért, mert a leküzdésük olyan szintű globális kooperációt tesz szükségessé, amilyenre az emberi faj még nem képes. A gyakorlatban az együttműködés igen könnyen félresiklik. Az emberek hazudnak, csalnak, félreértik egymást, ezért aztán megtanulják, hogyan legyenek gyanakvóak, bizalmatlanok.

Az Affinitások fiatal főszereplője Adam Fisk az első adandó alkalommal szedi a sátorfáját provinciális szellemű szülővárosából, és a goromba apja hatalmaskodásától szenvedő családja elől – amelybe mindenféle másságai miatt valahogy sosem illett bele – Torontóba menekülve próbál boldogulni. Ebben siet a segítségére egy InterAlia nevű, obskúrus vállalat, amely egy haifai tudóst a szárnyai alá véve, pénzért kínálja ügyfeleinek a lehetőséget, hogy a „humán szociodinamika” elnevezésű, új technológia révén csatlakozzanak a leginkább hozzájuk illő közösséghez, huszonkét Affinitás egyikéhez. És hogy mi ezzel a baj?

Felmerül a kérdés, hogy vajon egészséges-e az a szociotechnológia, amely, miközben a társadalom egyes tagjait összetartó közösségekbe sorolja, a többit egyszer s mindenkorra kirekeszti? Vajon nem értelmezhetők-e másként is – jobban, árnyaltabban – a besoroláshoz alapul szolgáló genetikai, pszichológiai, szociológiai vizsgálatok eredményei?

A közeljövőben játszódó regény lapjain ábrázolt konfliktusok hátborzongatóan emlékeztetnek arra, ahogyan korunkban a kormányok és megavállalatok reagálnak a globális hatalmi játszmákban jelentkező új szereplők vélt vagy valós fenyegetéseire.

Ilyen volt az angol könyvborító:

affinities1

Ilyen volt a német:

affinities2

Ilyen pedig a francia:

affinities3

 

A magyar borítót is hamarosan mutatjuk!

 

 

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?