Leszállás a Marson -nem lesz telihold méretű a Mars augusztusban+ videoIdén is terjednek az interneten olyan téves információk, melyek szerint a Mars bolygó augusztus 27-én minden eddiginél közelebb lesz a Földhöz, és akkorának látszik majd, mint a telihold. Az állítás kétszeresen sem igaz, a kérdéses dátum ugyanis 2003-ban volt, és akkor sem Hold méretűnek látszott a vörös bolygó az égen.

Még pár napja van, hogy bekapcsolódjon a 9 nap, 9 könyv 999 forintért akciónkba. Rendeljen itt! Válogasson kedvére.

Az elmúlt évekhez hasonlóan 2011-ban is sokan érdeklődnek a Mars “közelgő nagy földközelségével” kapcsolatban. Az emailek útján terjedő hír elkésett, a nagy marsközelségre ugyanis 2003. augusztus 27-én, azaz nyolc évvel ezelőtt került sor. Ekkor hazánk több pontján tartottak távcsöves bemutatást, amelyek keretében sok ezren figyelték meg a vörös bolygót apró korongként, amely természetesen akkor sem közelítette meg a teliholdhoz fogható látszó nagyságot.

Lemaradt róla? Nem találja? Újra olvasná? Most a 2008-as Galaktika összes számát (12 darab) 2008 forintért megrendelheti itt! Érdemes begyűjtenie!

A Mars legközelebb 2012. március 3-án lesz bolygónkhoz közel, de akkor is majdnem 100 millió kilométer választja majd el tőlünk. Az oppozíció előtti időszakot ki is használják a szakemberek egy újabb Mars-szonda, a Mars Science Laboratory indítására még idén novemberben, amelynek célpontját nemrég jelölték ki a Gale-kráterben lévő nagy üledékes hegy területén.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=Pe8Mf2U5yv29Z064


Forrás: origo/tudomány

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?