Megérkezett az első trailer Atwood disztópiájához

Nemrég érkezett meg Margaret Atwood regényén, A szolgálólány meséjén alapuló sorozat trailere. A rövid előzetes egy igazán ígéretes sorozat képét mutatja, ami mindenképpen más megvilágításba helyezi a disztópiát Volker Schlöndorff 1990-es filmjéhez képest.

A Hulu saját gyártású sorozata a kanadai írónő Booker és Nebula-díjra is jelölt regényét veszi alapul. A történet szerint egy vallási mozgalom következtében jött létre az Egyesült Államok helyén Gilead állama, ahol a nőket megfosztották minden joguktól és új társadalmi rendbe kényszerítették őket. A disztópikus világot egy Offred (a sorozatban Elisabeth Moff fogja játszani) nevű nőn keresztül ismerjük meg, aki a szolgálólányok csoportjába tartozik, azaz az ő feladata gyermeket szülni az uralkodó osztály bármely kijelölt párjának, ezzel hozzájárulva a népesség növekedéséhez, hisz csak a szolgálólányok maradtak termékenyek az új társadalomban.

A szolgálólány meséjében több ismert színésznő is feltűnik, mint a már említett Elisabeth Moff, akit a Mad Menből ismerhetünk, de a The Orange is the New Black Pousseyja, azaz Samira Wiley is szerepelni fog, mint a lázadó Moira, továbbá a Gilmore Girlsből már jól ismert Alexis Bledel is, mint Offred sorsstársa, Ofglen.

A rövid trailer alapján a 10 részesre tervezett sorozat inkább a disztópikus világot és a főhős túlélését helyezi középpontba. Remélhetőleg a regény társadalmi és politikai mondanivalója sem lesz háttérbe szorítva. Mindez április 26-án derül ki.

Forrás: io9

Facebook hozzászólások

Sophi

"az önéletrajzban, mint az irodalomban általában, ami történt, az nem olyan fontos, mint az, amiről a szerző meg tudja győzni a közönségét…" - Salman Rushdie

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?