Megérkezhet a Szilíciumvölgy Budapestre?

A Linaro a világ 3 legnagyobb Linux kernel kontribútorai közé tartozik, olyan cégek alapították, mint az ARM, a Facebook, a Cisco, vagy a Nokia. Március 6 és 9-e között Budapesten  workshopot tartanak, ami többezer dollárba kerül, de felajánlottak egy 2 órás ingyenes ablakot, ahol bemutatnak egy új projektet: a 96boards-ot.
A projekt lényege, hogy kidolgoztak egy szabványt az ARM-alapú hitelkártya méretű számítógépekre, ami részint garantálja a magas minőséget, részint garantálja azt, hogy az ehhez készült kiegészítők kompatibilisek maradjanak, tehát lehessen cserélgetni őket. Már több gyártó beállt a szabvány mögé (Texas Instruments, ST, stb.), és egyre több board válik elérhetővé.

Linaro
A Linaro, Robotépítők Magyarországi Egyesülete és a Galaktika szeretné, ha komoly közösséget gyűjtenénk az új board-ok köré, így meggyőzhetjük őket arról, hogy adjanak egy esélyt Budapestnek, illetve a régiónak. Ha azt látják, hogy elegendő számú érdeklődő van, akár elindítanának egy helyi irodát, hogy innen tudják támogatni a fejlesztéseket, eszközökkel és mérnöki tanácsadással. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, infók itt: http://www.96boards.org/go/bud17-connect-reach/

linaro

A 2013 júniusában hozta létre a hardvergyártó, tervező és licencelő cég – IBM, Samsung, Freescale, Texas Instruments, ST-Ericsson, ARM – a Linaro névre hallgató kezdeményezést, amelynek célja olyan fejlesztőeszközök biztosítása, amelyek segítségével a chipjeikre optimalizálhatók a különféle Linux-változatok a nagyobb teljesítmény vagy éppen alacsonyabb fogyasztás érdekében. Emellett bejelentették, hogy kerneloptimalizációk és különféle köztesszoftverek is várhatók a közös műhelyből, amelyeket hathavi rendszerességgel ad ki majd a Linaro.

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?