Megjelent a 270-es, szeptemberi Galaktika!


A Galaktika magazin szeptemberi számában befejeződik Nemere Istvánnak, az ELVESZETTEK írójának kisregénye, a „Halhatatlanok”. A központi tudományos téma az Északi-sark kincseiért folyó harcot és annak jövőjét veszi górcső alá.

A novellák közül feltétlenül kiemelendő a nemrég elhunyt szépíró, Gore Vidal nosztalgikus írása. Az SF-rajongók szemében a hónap legnagyobb vesztesége mégis az Európai Nagymester Harry Harrison halála. A HELYET! HELYET! és az ÉDEN-trilógia szerzőjéről a lap egy kései írásával emlékezik meg.

Az idei Zsoldos Péter-díjas F. Tóth Benedek új, zenei ihletésű elbeszéléssel jelentkezik, George Saunders az érzelmek manipulálhatóságáról ír, Toochee az emberi tudat mélyére ás, Hayden Trenholm az univerzális béke lehetőségét keresi, míg Jevgenyij Jakubovics óva int az elhamarkodott ítéletalkotástól. A havi retro Jean-Pierre Andrevon döbbenetes erejű története egy különös vendégseregletről.

A lap beszámol továbbá a hazai SF-élet eseményeiről, exkluzív sztárinterjú szólaltatja meg Charlize Theront, az Intelligens dizájn egy, a hangokat képpé alakító új találmányt mutat be, a tudományos hírek között pedig számos érdekesség kapott még helyet, többek között egy átlátszó repülőről és egy vészhelyzeti mindenesről.

A 40 éves Galaktika 270. számát – az eddiginél bővebb irodalmi tartalommal – keresse ide kattintva a www.galaktikabolt.hu-n vagy az újságárusoknál!

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?