Megjelent a januári Galaktika!

A Galaktika magazin januári száma Lawrence M. Schoen egy rendhagyó kapcsolatfelvételről szóló, Nebula-díjra jelölt kisregényének befejező részével indul. Benyák Zoltán egy elektromos áram nélküli jövőbe viszi el olvasóit. A lengyel Tomasz Kołodziejczak Janusz A. Zajdel-díjas novellája egy ősi foglalkozás visszatéréséről ír, amit a tudomány nem könnyít meg. A 2022-ben a Preyer-pályázaton 3. helyezést elért Kispál Márton posztapokaliptikus története érdekes módon visszafelé halad az időben. A román Liviu Surugiu hősei a halhatatlanság délibábját kergetik. A havi retró Ambrus Zoltán meséje egy ajándékról, mely legalább annyira bizonyul átoknak, mint áldásnak.

A központi tudományos rovat azt latolgatja, hogyan alakulhatott volna az evolúció, ha nem halnak ki a dinók. Emellett olvashatók még cikkek többek közt egy új navigációs műholdflottáról, az Addams család feltámadásáról, egy elektronikus zenei alkotóművészről és egy félig élő okosóráról. Interjú szólaltatja meg a friss Monolit-díjas Varga Csaba Bélát. A képregény Fedina Lídia novellájának feldolgozása, rajzolója Podmaniczky Ferenc.

A magazin XL-változatában ismét Varga Csaba Béláé a szó, legújabb regényének főszereplői A Mars titánjai.

A Galaktika 394. száma újságosoknál nem kapható, keresse tehát a szerkesztőségben, vagy fizessen elő, ezzel is támogatva fennmaradását a jelenlegi nehéz időkben!

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...