Megjelent a MI, Bob című kötetünk

Immár magyarul is kapható Dennis E. Taylor várva-várt regénye, a MI, Bob, a Galaktika Fantasztikus Könyvek sorozatban, a Metropolis Media gondozásában.

Az eredetileg 2016 őszén, We Are Legion (We Are Bob) címmel megjelent regény hihetetlen népszerűségre tett szert, a kritikusok Alastair Reynoldssal és Andy Weirrel említik együtt a szerzőt. Őrült ötleteit, szarkasztikus stílusát és pörgő történetvezetését tekintve ez nem meglepő.

A sztori szerint egy high-tech szoftvercég vezetőjéből űrhajót irányító mesterséges intelligencia lesz – ráadásul nem is egy példányban. A történet máris sorozattá dagadt: a széria a Bobiverzum (Bobiverse) elnevezést kapta. A második rész For We Are Many címmel debütált az idén, és már készül a harmadik kötet (All These Worlds).

MI_Bob_275x450

Bob vagyok. Bob Johansson. Amikor a szoftvercégem eladásával nagyot kaszáltam, hirtelen azt se tudtam, mit kezdjek a rengeteg zsével. Vonuljak high-tech remetelétbe valami paradicsomi szigeten az óceán közepén, vagy épp vessem bele magam a nagybetűs Élet közepébe? Végül egy harmadik út mellett döntöttem, és bekopogtam a CryoEternához, hogy mennyiért dobnának meg a halhatatlansággal. No persze nem szó szerinti halhatatlanságra gondolok, csak arra, hogy bevágnak a frigóba egy időre, aztán kiolvasztanak a szép új világban.

Nos, a terv ütős volt. Csupán pár dologgal nem számoltam. Először is, a kocsival, ami túl korán vasalt ki a kereszteződésben. Másodszor azzal, hogy a szép új világ a legkevésbé se lesz szép. Harmadszor pedig, hogy a szoftverbizniszről váltanom kell a hardverre. Sőt, én magam leszek a hardver. Vagyis hát mi. Illetve MI. Hogy ebből az egészből nem értesz egy mukkot sem? Felőlem, kifejthetem akár bővebben is. Kezdj olvasni!

LÉPJ BE A BOBIVERZUMBA!

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?