Megjelent az októberi Galaktika!

A Galaktika magazin októberi számában folytatódik az ötszörös Zsoldos Péter-díjas Szélesi Sándor kisregénye, a „Szörnyeteg a hajtóműben”. A hónap központi témája a szuperanyagok izgalmas világa. Ugyancsak az anyagok különös tulajdonságai játsszák a főszerepet Henry Kuttner Időszekrény” című novellájában, Kánai András Búcsúdal”-ában pedig az anyagi világ vége.
Robert A. Heinleinnek most jelent meg A HOLD BÖRTÖNÉBEN című regénye, ennek apropójából közöl a lap egy szintén Hold-témájú novellát, a „Rekviem”-et. Patricia McKillip egy közismert fantasy-toposzt vizsgál más megvilágításban, George Zebrowski pedig egy távoli bolygón szembesíti hőseit a földi vallások eredetének titkával. A havi retro Kate Wilhelm klasszikus háborúellenes írása, a „Visszaszámlálás”.
Az interjúban Guy Gavriel Kay, az YSABEL World Fantasy-díjas szerzője kap szót. A játékrovat a „Metroid: Other M”-et mutatja be, a filmajánló a közeljövő várható bemutatóiból szemezget. Az Intelligens dizájn egy groteszk SF-horror képregényt ismertet, de olvasható még cikk a lapban többek közt a lézerfegyverek jövőjéről a sportban, egy magyar holdkísérletről, valamint a gőzpunk divat érzéki oldaláról.
A Galaktika 247. számát keresse az újságárusoknál vagy a Galaktika boltban!
Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?