Meglepően sokan nézték az Overwatch League-et

Az Overwatch League a Blizzard első e-sport bajnoksága, ahol a világ hivatásos Overwatch játékosai mérhetik össze az erejüket.

Meglepően sokan, több mint 400 000-en követték az új e-sport verseny élő közvetítését, ahol 12 csapat mérkőzhet meg a legjobbaknak járó egymillió dolláros fődíjért. A Twitch élő közvetítési ranglistáján az Overwatch egyből a legnézettebb játéka lett a honlapnak, megelőzve a League of Legends-et és a PUBG-t.

A csapatok ezúttal nem selejtezők alapján kerültek be a versenybe, hanem támogatók segítségével bevásárolták magukat a bajnokságba, így csak a leghíresebb Overwatch-os arcokkal találkozhatnak a nézők. Viszont ez megmagyarázza a csapatok regionális összetételét, ugyanis 9 amerikai, egy koreai, egy kínai, és egy európai csapat tudta kifizetni a részvételi díjat. Ez azért meglepő, mert jellemzően az ázsiai csapatok szoktak túlsúlyban lenni az ehhez hasonló versenyeken.

Ugyan az Overwatch ligát meglepően sokan nézték, a CS: GO és a League of Legends bajnokságokkor sokkal nagyobb számokat is láttunk már, így a nézettségi rekordokat csak a saját kategóriájában döntögette a Blizzard.

Sajnos magyar játékos nem került ki erre a nagyszabású bajnokságra, de ne csüggedjünk, hiszen érkezik a hazai rendezésű V4 Future Sports Festival nevű bajnokság, ahol biztosan találkozhatunk magyarosabb csengésű nevekkel is.

Facebook hozzászólások

You may also like...